143. VEČITI DERBI: Milijaš spasio prvenstvo, Zvezda dobila Partizan

Večiti derbi na "Marakani", pred više od 44.000 gledalaca, pripao je fudbalerima Crvene zvezde, koji su slavili 3:2 iako su na poluvremenu gubili (1:2). Strelci za domaćine bili su Kasalica, Milunović i Milijaš, dok su Mitrović i Jovanović (autogol) pogodili za "crno-bele"

  • 0

"Znaš ti kako se postaje pravi šampion - izađeš na teren kad je najteže i pobediš." Ovo je transparent koji se pojavio na severnoj tribini "Marakane", a, iako su ga razvili navijači Crene zvezde, jasno je da bi mogao da važi za oba tima.

143. derbi odigrao se u sjajnom ambijentu, a posle preokreta, Zvezda je došla do važne pobede 3:2 iako je na poluvremenu bila u minusu 1:2.

Crvena zvezda - Partizan 3:2

Stadion: Crvene zvezde

Gledalaca: 44.155.

Sudija: Milorad Mažić

Strelci: Kasalica 14, Milivojević 49, Milijaš 73. - Mitrović 9, Jovanović 15 (ag).

Žuti kartoni: Mladenović, Milivojević, Mijailović, Kasalica (CZ), Marković, Mitrović (PAR)

Crveni kartoni:

Crvena zvezda: Bajković, Mikić (Vešović 46.), Spajić, Jovanović, Mladenović, Mijailović, Milivojević, Milijaš (Dimitrijević 83.), Lazović (Milunović 68.), Kasalica, Mudrinski. Trener: Janković.

Partizan: Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski, Smiljanić, S. Marković, Ilić (S. Šćepović 79.), Tomić (Jojić 66.), L. Marković (Ninković 83.), Mitrović. Trener: Vermezović.

7. min. - Prvi pokušaj Lazovića, ali lopta odlazi preko gola

9. min. - GOOOOOOL Kakav debi Aleksandra Mitrovića? Duboka lopta, koja je dugo letela došla je do Mitrovića, koji, iako novajlija, u maniru velikog strelca lako završava posao. Partizan vodi 1:0.

13. min. - Lazar Marković nije iskoristio kontru, a šut... Kao da nije ručao... Bajković lako hvata.

14. min. - GOOOOOOL - Još se nisu ni pregrupisali domaći, kada je po desnoj strani krenuo napad ka golu Petrovića. Kasalica je u srcu šesnaesterca dočekao centaršut i rutinski savladao Petrovića

15. min. - GOOOOOOL - autogol Jovanovića. Marković je lako pretrčao Mijailovića, Spajić je kasnio, a oštar centaršut Jovanović je "zakucao" u sopstvenu mrežu.

24. min. - Komotna igra Zvezde, bez agresije na igraču koji ima loptu Partizanu dozvoljava da igra mirno i da ne srlja. Posle tri furiozna minuta tempo je spao, a "crno-beli" sasvim dobro koriste pomenutu "komociju". Promena nema, a Mitrović je još jednom pokušao. Glavom.

30. min - Očekivano ili ne, fudbaleri Partizana su se povukli, a "crveno-beli" sve svoje napadačke opcije sprovode po desnoj strani, što olakšava odbranu petostrukog uzastopnog šampiona i ekipe koja, ukoliko sada slavi, može već početi da slavi i šestu, ukupno 25. po redu, čime će stići komšije sa Topčiderskog brda.

33. min - Nonšalancija Jovanovića nije "koštala". Jedna rutinska lopta završila je u nogama protivnika. Jovanović ju je izgubio na 30. metara od Bajkovića, Spajić za kratko presekao prvi pokušaj kontre, a onda je Lazar Marković pokazao koliko je brz... Uleteo je u sredinu i pokušao levom nogom da sa 14-15 metara savlada Bajkovića. Šut je bio traljav...

40. min. - Partizan dominira... Kompaktnost i ravnoteža odbrane i napada je odlična. Međutim, i u tim okolnostima Filip Kasalica je ni iz čega zagrejao dlanove Petrovića. On je probao sa više od 25 metara.

43. min. - Zvezda je u dva-tri poslednja minuta uspela da organizovano dođe do prilike. Mikić je, opet, s desne strane, centrirao u srce peterca, oštro, ali je Petrović lako uhvatio loptu.

45+2 min. - Prvo poluvreme je završeno. "Crno-beli" vode 2:1, a trener Janković će na poluvremenu morati da opomene pulene da mnogo bliže priđu protivniku ukoliko žele da naprave neki rezultat. S druge strane, Vermezović neće imati previše razloga za kritike.

DRUGO POLUVREME

47. min. - Trener Sale Janković u drugom poluvremenu šansu daje Vešoviću, koji je istrčao umesto Mikića. Zvezda je počela malo ofanzivnije, bar što se markacije igrača tiče, ali je Saša Marković imao prvu priliku, posle još jednog riskantnog dodavanja Milana Jovanovića.

49. min. - GOOOOOOL - Sjajan šut Luke Milivojevića... Skinuo je paučinu iz levog roglja Petrovićevog gola, a, ruku na srce, mladi golman nije ima mnogo šansi da "teledirigovan" šut, precizan više nego jak, ukroti. Sada sve počinje od "nule".

52. min. - Tomić je sa više od 25 metara pokušao iz slobodnjaka... Parabola nije bila dovojno dobra, ali je Bajković ipak loptu izbacio u korner.

59 min. - Veliku priliku ne koristi Lazović. Posle centaršuta sa desne strane Ivanov je "kresnuo" loptu, koja je otišla na dalju stativu, na nogu Kasalice. Ovaj je krenuo u dribling, ali je dodao do Lazovića, koji sa sa 7-8 metara, spoljnom prebacuje gol.

62. min  - Prvu veliku grešku Partizana Zvezda ne kažnjava. Petrović je na 35 metara od svog gola pokušao da izbije loptu, ali je bio spor. Međutim, Lazović je for dao prejako, pa "crveno-beli" nisu uspeli da materijalizuju činjenicu da na golu nije bilo nikoga.

63. min. - Kritike trenera Jankovića su, to je evidentno, urodile plodom i sada je samo pitanje da li će Zvezda imati snage da poluvreme završi u ovakvom ritmu. Partizan... Deluje da je odbrana gola prioritet. Samo što sada linije ne funkcionišu besprekorno kao i u prvih 45 minuta.

74. min. - GOOOOOOL - Milijaš! U momentima kada je postalo jasno da Zvezda ne može da drži jak ritam, kapiten Milijaš je glavom uspeo da preokrene skor! Zvezda vodi 3:2! Ovo je bio četvrti pogodak Nenada Milijaša u derbijima.

77. min. - Prva čarka... Lazar Marković je po licu odgurnuo Vešovića... Ovaj je pao kao "oparen". Srećom, sve se sredilo veoma brzo.

84. min. - Obojica trenera su izvršila i treću izmenu. Mesto-za-mesto... Partizan je, što je i normalno, krenuo napred, dok Zvezdini bekovi loptu uglavnom izbijaju napred.

90. min. - Ognjen Mudrinski, koji se nije mnogo video na derbiju, ostao je da leži na travi. Sudijska nadoknada je četiri minuta.

90+1 min. - Ninković, koji je zamenio Lazara Markovića, šutira kao u američkom fudbalu - "pretvaranje"! Sada je Milunović na travi, ali deluje da je povređen!

90+3 min. - Istrčava Bajković i seče centaršut... Brzo se lopta kreće... Korner za Partizan sa leve strane... Bajković boksuje, Smiljanić pokušava volejem... Ništa. Vreme je isteklo i Zvezda dobija 143. derbi i smanjuje razliku na pet bodova.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA