ŽREB ZA EVROBASKET: Srbija sa Crnogorcima, Litvancima i Makedoncima!

U koncertnoj dvorani Postojinske jame odabrane četiri grupe za Evrobasket u Sloveniji, Srbija u grupi B koju još čine Makedonija, Litvanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Letonija

  • 0

Odlukom žreba u Postojinskoj jami, košarkaši Srbije igraće u B grupi Evropskog prvenstva u Sloveniji sa reprezentacijama Makedonije, Litvanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Letonije.

Nimalo lak zadatak očekuje sprske košarkaše u grupnoj fazi, koji su bili smešteni u najgorem, šestom šeširu, a pogotovo imajući u vidu kvalitet ekipa, od kojijhverovatno najviše Litvanija konkuriše za titulu evropskog šampiona.

S druge strane, "orlovi" će imati priliku da se već u grupnoj fazi osvete Crnogorcima za poraze u teškim letošnjim kvalifikacijama. Ako se još uzme u obzir i otkrovenje prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, Makedonija, koja je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva eliminisala domaćina Litvaniju, jasno je da će srpski košarkaši imati težak put ka narednoj fazi takmičenja.

Branilac titule Španija igraće u grupi C, zajedno sa domaćinom Slovenijom, Hrvatskom, Poljskom, Gruzijom i Češkom.

Grupa A: Francuska, Velika Britanija, Nemačka, Ukrajina, Belgija, Izrael

Grupa B: Makedonija, Litvanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Letonija, Srbija

Grupa C: Španija, Slovenija, Hrvatska, Poljska, Gruzija, Češka

Grupa D: Rusija, Grčka, Italija, Finska, Turska, Švedska

U žrebu su učestvovale legende slovenačke košarke Ivo Daneu, Aljoša Žorga, Peter Vilfan  i Radoslav Nesterović, a tu su bili još i ambasadori šampionata, Španac Horhe Garbahosa, Turčin Ibrahim Kutlaj i Ukrajinac Aleksandar Volkov.

Evropsko prvenstvo u košarci  će biti održano od 4. do 22. septembra 2013. Grupna faza takmičenja biće igrana u dvoranama u Jesenicama, Koperu, Celju i Ljubljani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA