Duda: Cilj je plasman na Svetsko prvenstvo

- Smatram da bi za reprezentaciju Srbije u Sloveniji veliki uspeh bio plasman koji obezbeđuje učešće na Svetskom šampionatu u Španiji 2014. Sve preko toga predstavljalo bi vanserijski rezultat - rekao je selektor košarkaša Srbije

  • 0

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je posle žreba za Evropski šampionat u Sloveniji da će svaki uspeh veći od plasmana za Svetsko prvenstvo u Španiji biti vanserijski rezultat.

Ivković je prvo dao svoju ocenu grupa određenih žrebom za EP.

- Mislim da su grupe po kvalitetu prilično ujednačene. Međutim, nije toliko bitan sastav grupa u preeliminatornoj fazi. Za nas je najvažnije da budemo maksimalno spremni već za prvu utakmicu na šampionatu, koju igramo sa Litvanijom, a zatim da od utakmice do utakmice, krčimo plasman u drugi krug - rekao je Ivković za klupski sajt.

- Prvi cilj je da prođemo u drugu fazu takmičenja, a gledajući sastav grupe A sa kojom se ukršta naša grupa, mislim da bi u drugoj fazi mogli ozbiljno da konkurišemo za plasman među prve četiri ekipe koje idu u četvrtfinale. Ukoliko uspemo u tome, jako je bitno da se tim dobro pripremi za četvrtfinale, jer bi nas uspeh u toj utakmici direktno odveo na sledeći šampionat sveta.

- Ipak, gledajuću potencijalni sastav druge četvrtfinalne grupe, sa druge strane kostura, smatram da bi za reprezentaciju Srbije u Sloveniji veliki uspeh bio plasman koji obezbeđuje učešće na Svetskom šampionatu u Španiji 2014. Sve preko toga, predstavljalo bi vanserijski rezultat - zaključio je Ivković.

(Telegraf.rs / kss.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA