ĆIRO BLAŽEVIĆ: Boli me k.... šta Srbi misle, Gotovina je heroj!

Poznati trener ocenio da je oslobađajuća presuda Haškog tribunala za generale Antu Gotovinu u Mladena Markača najveća stvar u hrvatskoj istoriji

  • 5

Poznati hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević izjavio je za "Danas" da je oslobađajuća presuda Haškog tribunala za generale Antu Gotovinu u Mladena Markača najbolja stvar u hrvatskoj istoriji.

- Odluka suda u Hagu je najveća stvar koja se desila Hrvatskoj u njenoj istoriji. Time je zemlja konačno u potpunosti rehabilitovana, veliki ljudi su oslobođeni za dela koja su im nepravedno stavljena na leđa. Gotovina je naš heroj i moj veliki prijatelj. I da nije tako, smatrao bih da je on najmanje kriv za sve što se dešavalo tokom rata, bilo je tu možda drugih krivaca, ali on nije - ocenio je Blažević.

Nekadašnjeg hrvatskog selektora ne zanima mnogo šta javnost u Srbiji misli o oslobađanju Gotovine i Markača.

- Šta me boli k.... šta misle druge zemlje. Možete da se bunite koliko hoćete, to je vaša stvar. Oduvek sam podržavao generale i znam da su Markač i Gotovina nevini, to je sada i dokazano odlukom suda. Hrvatska će ovaj dan slaviti. Da nije kriv i da je veliki čovek, Gotovina je potvrdio kada je sve prognane pozvao da se vrate ukoliko to žele.

Blažević je ocenio da je velika glupost izjava Igora Štimca, sadašnjeg selektora Hrvatske, da generali izvedu početni udarac na utakmici protiv Srbije u kvalifikacijama za SP u Brazilu.

- Znam da je i on veliki prijatelj sa generalima, ali za ovakav predlog je morao bolje da razmisli. Ne kažem da takav potez 22. marta ne bi bio dobar za Hrvatsku, ali ovo je sport, mora se misliti i na drugu stranu. Mislim da je on tim predlogom samo hteo da da svoj doprinos u euforiji koja je nastala oslobađajućom presudom - izjavio je Blažević.

Hrvatski stručnjak izrazio je podršku amnestiranom Draganu Džajiću, za kojeg veruje da može još mnogo da uradi u fudbalu.

- To je dobar refleks vašeg predsednika Tomislava Nikolića. Osetio je šta je pravda i kako se treba poneti prema jednoj fudbalskoj veličini kakva je Dragan Džajić. Njemu nije mesto po sudovima već u fudbalu, u Zvezdi. Ako bude imao snage, mnogo toga može da uradi. Zato ga čuvajte i verujte mu - rekao je Ćiro Blažević.

(Telegraf.rs / Izvor: "Danas")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sodanal

    21. novembar 2012 | 14:09

    I NAS BOLI K..... STA VI HRVATI MISLITE, GENERAL MLADIC JE JOS VECI HEROJ

  • Duh Sibenka

    22. novembar 2012 | 02:58

    Hahaha Mladic vas heroj je pobiga sa Sibenskog mosta kad smo imali 40 tandjara i lovackih pusaka a on faca sa 18 tenkova pogledajte na googleu kako se Sibenik vidi sa mosta ka na dlanu nije ima muda sa Kninskin korpuson proci nego je dobija po picki i poboga ratovat u bosnu jet oni su ipak ajme jer smo i njih morali.branit susreta se Mladic da 113 Sibenskon i 4 Splitkon Gardijskon lipo je prolazija pa je frustritan pobija jadne jude u Srebrenici aj aj Sacuvaj nas boze Srpskog junastva zar i to ni neko reka hehehe stari opancar ce krepat ka pas u Haagu neka neka

  • gane

    21. novembar 2012 | 18:03

    što kaže jovan dučić - hrvati su najhrabriji narod ne zato što nikoga ne boje, već zato što se ničega ne stide...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA