ŠOK NA "MARAKANI": OFK Beograd Zvezdu ostavlja bez oba trofeja (FOTO) (VIDEO)

Petar Grbić sa dva gola i nekadašnji napadač Crvene zvezde Dragan Bogavac jednim golom srušili "crveno-bele" (3:1) i oduzeli im šansu da odbrane jedini trofej koji su osvojili prošle sezone

  • 4

Pobeda fudbalera Crvene zvezde u 143. večitom derbiju nije nimalo uticala na izabranike trenera Aleksandra Jankovića,. U stvari, više je uticala na fudbalere OFK Beograda koji su na "Marakani" napravili veliko iznenađenje. Oni su sa 3:1 (1:1) "ošamarili" "crveno-bele" i obezbedili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Ušli su nesigurno "crveno-beli" u četvrtfinalnu utakmicu Kupa Srbije, što je odmah rezultiralo golom gostiju.

U 12. minutu je mladi Spajić, koji je perfektno odigrao u večitom derbiju, slabo vratio jednu loptu ka svom golmanu. Na nju su krenuli i Kirovski i igrač OFK Grbić. Golman "crveno-belih" je pokušao da izbije loptu. U tome je uspeo, ali je pritom pogodio Grbića u leđa i lopta se odbila direktno u gol Crvene zvezde, pa su gosti poveli sa 1:0

Odmah se nastavila dominacija igrača gostiju nad šokiranim igračima Crvene zvezde. Posle samo tri minuta od gola, isplivale su dve šanse u dva minuta za Nemanju Nikolića i Dragana Bogavca, bivše igrače kluba sa "Marakane", ali su obojica bili neprecizni i loptu sa sedam, odnosno 15-ak metara poslali su pored gola.

Tek tada su "crveno-beli" počeli malo da igraju. Najpre je u 20. minutu Milijaš centrirao jednu loptu sa desne strane, ali se Milivojević i Mudrinski nisu snašli u petercu gostiju.

U 30. minutu - najzad izjednačenje! Centrirana lopta u šesnaestrac OFK Beograda i nekoliko šuteva i komešanja, zatim na jednu slabo izbijenu loptu naleteo je Darko Lazović na ivici kaznenog prostora i silovitim šutom poslao loptu u mrežu.

Do kraja poluvremena imali su domaći još jednu šansu preko Filipa Kasalice, koji je bio najbolji igrač "crveno-belih" u ovom meču, ali njegov centaršut nije mogao da stigne Ognjen Mudrinski.

Drugo poluvreme je opet počelo u znaku smušenosti "crveno-belih", ali je Kasalica svojim prodorima po bokovima ipak pravio neke šanse za svoju ekipu.

Ali onda opet ŠOK. Za dva minuta - dva gola, ali za OFK Beograd!

Prvo su u 61. minutu pokušali Trivunović i Čavrić, ali je oba puta sjajno reagovao Kirovski. Ipak,treći put nije mogao. Na drugu odbijenu loptu naleteo je glavom strelac prvog gola Grbić i sa desetak metara poslao Kirovskog da još jednom vadi loptu iz mreže.

Međutim, ni tu nije bio kraj mukama golmanu i igračima "crveno-belih". Posle samo minut igre, jedna izbijena lopta iz šesnaesterca gostiju stigla je do centra gde ju je za Grbića prosledio Bogavac, i odjednom su se njih dovjica našli u situaciji dva na jedan protiv mladog Spajića, kojeg su lako izgrali. Bogavac je jednim lob udarcem sa ivice šesnaesterca doneo svojoj ekipi nedostižno vođstvo.

Do kraja meča, Crvena zvezda je imala nekoliko manjih prilika, ali bez uspeha. Gosti su sjajno usporili igru i sačuvali sovju prednost koja ih je odvela u polufinale Kupa Srbije.

Srbija će dobiti prvi put osvajača koji nije sa adrese Ljutice Bogdana ili Humske! Od raspada SFRJ samo Železnik (2003.) i Sartid (2005.) su uspevali da pored "večitih" osvajaju trofej u Kupu.

U polufinalu Kupa Srbije igraće uz OFK Beograd još Javor, Jagodina i Vojvodina. Prve utakmice polufinala nacionalnog kupa na programu su 13. marta, revanši su 17. aprila, a borba za trofej 8. maja.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Rad - Jagodina 0:1

Spartak - Vojvodina 1:1, penalima 3:5

Borac Čačak - Javor 0:0, penalima 4:5

Crvena zvezda - OFK Beograd 1:3

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • m

    21. novembar 2012 | 23:07

    cirkus stella rossa gazi sve redom,veceras je vanredna sednica parlamenta ove tuzne zemlje zbog nevidjene igre ovog veliiiiikoog kluba pred ogromnim brojem navijaca.Steta sto je otputovao Vucic za Kanadu, pa nije mogla na poluvremenu ekipa da se preporodi kao na prethodnoj utakmici.Ali dobro je,bice bolje u Uzicu, za vikend, kad bude nastupao" Dzaja i njegova raja " bend ,valjda ce Uzicani shvatiti tezinu drzavnog nocnog projekta pa ce olaksati put veeliikoom srbskom klubu da nastupi u velikom svetlu.Zahvaljujem se svim srcem vladi republike Srbije,g.Vucicu,g.Covicu,g.Vesicu,g.Anticu,pokojnom Drazi Markovicu,Krcunu Penezicu,gospodi iz Gazproma i naravno Dzaji na ovom drzavnom projektu koji kao i svi drzavni projekti ide u pravom smeru,naravno utakmica u subotu je bila regularna sto posto tu nema dileme ,pa videli ste danas da je zvezda takticki odigrala odlicno da se ne bi umarali za vikend nastup u Uzicu.Ziveli!

  • nele011

    21. novembar 2012 | 23:44

    ovo ne valja...vec 10 dana ne spominju toleta i ocajnu ligu...znaci od sutra ponovo krece...bas BLJAK

  • Johnny

    21. novembar 2012 | 23:22

    MUNEM!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA