MESI NA TRI GOLA OD REKORDA: Barsa već slavi titulu (VIDEO)

Barselona deklasirala Levante (4:0) i pobegla Realu na 11 bodova razlike već posle 13 kola. Jedina ekipa koja ih prati je Atletiko Madrid, koji je "razbio" Sevilju (4:0) i ima samo tri boda manje od Katalonaca

  • 0

Španska Primera je posle 13 kola razdvojila najveće rivale Barselonu i Real Madrid na čak 11 bodova razlike.

Real je u subotu kiksnuo u Sevilji protiv Betisa (0:1), pa je tako Barselona večerašnjom pobedom nad Levanteom (4:0) pobegla Realu toliko da možemo možda reći da je prvenstvo gotovo. Mogli bismo u stvari sigurno tako da kažemo da nema Atletiko Madrida, koji nastavlja da pruža fantastične partije pobedom nad Seviljom (4:0), a kojem Barsa beži samo tri boda.

Nedeljni mečevi otvoreni su duelom u Barseloni između Espanjola i Hetafea (0:2). Katalonski klub je tako zabeležio i treći uzastopni poraz i zakovan je za dno tabele. S druge strane, momci iz Hetafea su ovom pobedom došli do 19 boda i mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona im je sada udaljeno samo tri boda.

Atletik Bilbao i Deportivo su podelili bodove (1:1). Poveli su Baskijci golom De Markosa u 24. minutu a ekipa iz La Korunje je došla do izjednačenja preko Agilara na početku drugog poluvremena.

Atletiko Madrid je nastavio sa pobedama i sa poterom za Barsom. Na red je došla i Sevilja (4:0). Katastrofa Sevilje se mogla naslutiti već u 21. minutu kada je Fazio skrivio penal i dobio direktan crveni karton, a Radamel Falkao bio precizan i postigao svoj 11 pogodak ove sezone.

Do kraja poluvremena gosti su imali još jedan peh u vidu autogola koji je postigao Elvir Spahić u 40. minutu, a zatim je i mladi Horhe Koke potpuno slomio duh gostiju trećim golom za "jorgandžije" minut pre kraja prvog poluvremena.

Do kraja su igrači Sevilje dobili još jedan direktan crveni karton i drugi žuti Rakitića pa su meč završili sa sedam igrača u polju ali i sa četiri gola u mreži pošto je Miranda postigao još jedan pogodak za Atletiko u 91. minutu (4:0).

Istim rezultatom Barselona je slavila u Valensiji protiv Levantea (4:0). Šestu uzastopnu pobedu u ligi Barsa je započela tek u drugom poluvremenu kada je za 21 minut postigla sva četiri pogodka i pobegla Realu iz Madrida na 11 bodova razlike.

Prvo je Leo Mesi postigao dva gola za pet minuta (47. i 52. minut) a posle pet minuta se i dvostruki asistent Andres Inijesta upisao u strelce. Tačku na I stavio je Sesk Fabregas u 63. minutu kada je dokusurio domaće.

Kao što je Barsa pobegla Realu tako je i Mesi sa 22 gola u Primeri iz 13 mečeva pobegao Falkau (11) i Kristijanu Ronaldu koji je postigao 12 golova.

U predgrađu Valensije Leonel Mesi je kao i nebrojeno puta ove sezone bio u centru pažnje. Kao dvostruki strelac približio se na samo tri gola rekordu Nemca Gerda Milera, koji je u jednoj kalendarskoj godini zatresao protivničku mrežu 85 puta.

Nezadrživi Mesi postigao je u 2012. godini ukupno 70 pogodaka u dresu Barselone i 12 za nacionalnu reprezentaciju Argentine, tako da je na korak da sruši rekord legendarnog Nemca od pre 40 godina.

REZULTATI 13. kola:

NEDELJA:

Espanjol – Hetafe 0:2

( Pedro Leon 17, Mane 90+1. )

Atletik Bilbao – Deportivo 1:1

( De Markos 24. - Agilar 52. )

Atletiko Madrid – Sevilja 4:0

( Falkao 22(pen), Spahić 40(ag), Koke 44, Miranda 90+1. )

Levante – Barselona 0:4

( Mesi 47, 52, Inijesta 57, Fabregas 63. )

PETAK:

Real Sosijedad – Osasuna 0:0

SUBOTA:

Rajo Valjekano – Majorka 2:0

( Baptistao 87, Delibašić 90. )

Valjadolid – Granada 1:0

( Manučo Gonkalves 63. )

Malaga – Valensija 4:0

( Portiljo 8, Saviola 75, Santa Kruz 81, Isko 90+1. )

Betis – Real Madrid 1:0

(Etksebarija 17.)

PONEDELJAK:

Saragosa – Selta 21.00h

TABELA: Barselona 37, Atletiko M. 34, Real M. 26, Malaga 22, Betis 22, Levante 20, Valjekano 19, Hetafe 19..

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA