NBA: Tuča u Bostonu, prva pobeda Vašingtona (VIDEO)

Grub faul Krisa Hamfrisa nad Kevinom Garnetom izazvao besnu reakciju igrača Bostona. Isključeni Hamfris i Džerald Valas iz Bruklina, a iz redova domaćina Radžon Rondo

  • 0

Boston Seltiksi poraženi su na svom terenu od Bruklin Netsa sa 95:83, ali ono što je obeležilo meč nije bio rezultat, već tuča u poslednjem minutu prvog poluvremena između igrača dve ekipe, zbog koje su isključeni Kris Hamfris i Džeralda Valas iz Bruklina i Radžun Rondo, plejmejker Bostona.

Sve je započelo grubim faulom Hamfrisa nad Kevinom Garnetom. Rondo je odmah napao Hamfrisa, stvorila se gužva, neki su se tukli, drugi su razdvajali i kad se gužva raščistila, obe ekipe nastavile su oslabljene, bez isključenih igrača, koje verovatno čekaju teške kazne. Bruklin je u trenutku kad je gužva započela imao ubedljivo vođstvo od 51:35 i održao je prednost do kraja.

Zanimljivo je da je u startnoj postavi Netsa jedino Džo Džonson postigao dvocifren broj poena - 18. Deron Vilijams imao je osam poena i sedam asistencija, Bruk Lopez devet poena i deset skokva, zbog isključenja Hamris je ostao na svega tri, a Valas na pet poena. Rezervisti Džeri Stekhaus i Andrej Blač dali su veliki doprinos sa po 17 koševa.

Kod Bostona Garnet i Brendon Bas postigli su po 16 poena, Radžon Rondo prekinuo je niz od 37 mečeva sa dvocifrenim brojem asistencija, drugi najduži u istoriji NBA zajedno sa serijom Džena Stoktona, plejmejkera Jute krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Čikago je ubedljivo savladao Dalas sa 101:78, čak 11 igrača domaće ekipe upisalo se u strelce, među njima i Vladimir Radmanović, sa dva poena za dva i po minuta koliko je proveo na parketu. Bulse su do trijumfa predvodili Luol deng sa 22 poena, Joakim Noa (13 poena, 10 skokova, pet asistencija), kao i rezervisti  Nejt Robinson (14 poena, šest asistencija), Džeri Batler (13 poena) i Tadž Gibson (po osam poena i skokova).

Dalas je bio oslabljen za Darena Kolisona, pored odavno odsutnog Novickog, a prvi strelac ekipe O Džej Mejo potpuno je podbacio postigavši samo četiri poena.

Povratak Čonsija Bilapsa Los Anđeles Klipersi obeležili su pobedom nad Minesotom (101:95). Bilaps će morati da poradi na usponu forme, zabeležio je samo sedam poena uz šut iz polja 1-5 (sve su bili pokušaji trojke), ali briljirao je Kris Pol sa 23 poena i 11 asistencija, Blejk Grifin dodao je 18 koševa, Deandre Džordan 15.

Nikola Peković za Minesotu je postigao 11 poena (šut iz polja 5-13) i uhvatio 11 lopti. Kevin Lav bio je najefikasniji u poraženoj ekipi sa 19 poena i 12 skokova, rezervista Aleksej Šved postigao je 17 poena. Andrej Kirilenko nije nastupio zbog problema sa leđima.

Vašington je konačno zabeležio prvu pobedu u 13. utakmici sezone, na domaćem terenu savladao je Portland sa 84:82. Startna postava po običaju bila je neefikasna sa svega 38 poena, ali klupa je bila na visini zadatka, rezervista Džordan Kraford bio je najefikasniji sa 19 poena.

Pobedonosne poene za Vašington postigao je iz slobodnih bacanja startni centar Emeka Okafor, 39 sekundi pre kraja. Obe ekipe u preostalom vremenu imale su prilike za poentiranje, ali rezultat se nije promenio.

Kod gostiju Demijen Lilard i Nikolas Batum postigli su po 20 koševa, Saša Pavlović za više od osam minuta na terenu nije se upisao u strelce.

Džejms Harden nije se proslavio u povratku u Oklahoma siti, promašio je prvih devet šuteva protiv nekadašnjih saigrača, završio meč sa 17 poena uz samo tri ubačaja iz 16 pokušaja iz igre, pa nije čudno što je Hjuston pretrpeo debakl (120:98).

Kevin Durant sa 37 poena briljirao je za domaćine, kao i Serž Ibaka (23 poena, devet skokova, šut iz igre 9-11), Kevin Martin postigao je 17 poena, Rasel Vestbruk 14, uz devet asistencija.

Kod Hjustona Patrik Paterson postigao je 27 poena, Omer Ašik 17, i 12 skokova. Ašik je bio frapantno neprecizan sa linije slobodnih bacanja pogodivši samo jedno od sedam.

Memfis je rutinski savladao Toronto sa 103:82 i ima najbolji bilans u Ligi, 11-2. "Grizliji" su rivala slomili u trećoj četvrzini (33:14), po običaju kolektivnom igrom, niko nije postigao više od 18 poena, što je bio učinak Marisa Spejtsa. Mark Gasol i Zek Rendolf dodali su po 17, Majk Konli 14, Rudi Gej 14.

San Antonio nije imao problema u Orlandu, već posle prve četvrtine imao je prednost od 11 razlike, na kraju - 110:89. Emanuel Đinobili postigao je 20 poena, Geri Nol 19, Tim Dankan 15.

REZULTATI:

Orlando - San Antonio 89:110

Vašington - Portland 84:82

Detroit - Feniks 117:77

Atlanta - Šarlot 94:91

Boston - Bruklin 83:95

Oklahoma siti - Hjuston 120:98

Čikago - Dalas 101:78

Nju Orleans - Juta 84:96

Milvoki - Njujork 88:102

Memfis - Toronto 103:82

LA Klipers - Minesota 101:95

(Telegraf.rs/Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA