BOŠKOVIĆ UPOZOREN: "Izvinjavam se, štitio sam svoj prostor"

- Trebalo je da pustitte ceo snimak, onda biste videli šta je ona uradila minut pre. Ona je dovoljno iskusan igrač da tačno zna gde treba da stane, da stane ispred mene i ometa me u mom prostoru - rekao je selektor srpskih rukometašica

  • 1

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izvinio se Norvežanima zbog povlačenja njihove igračice Lin Jorum Soluand, ali je rekao da je samo štitio svoj prostor.

- Iznenađen sam da je to postala vest dana, trebalo je da pustitte ceo snimak, a ne samo taj deo, a onda biste videli šta je ona uradila minut pre. Ona je dovoljno iskusan igrač da tačno zna gde treba da stane, da stane ispred mene i ometa me u mom prostoru. Kao što ona ima svoj, tako i ja imam svoj, ali mislim da ne treba da pridajemo veliku pažnju svemu tome. Ja sam dobar prijatelj sa većinom igračica Norveške i jedini razlog zašto sam to uradio jeste da je opomenem da se pomeri iz mog prostora. Izvinjavam se ukoliko sam učinio nešto nije trebalo i ne bih dalje širio priču - rekao je Bošković na konferenciji za medije posle meča sa Ukrajinom.

Kada je u pitanju meč sa Ukrajinkama, Bošković je čestitao igračicama na istorijskom, prvom trijumfu Srbije na velikim takimičenjima.

- Bila je to jako teška utakmica za nas, ali imali smo sreće da dobijemo nezgodnu selekciju Ukrajine, koja svakog može da iznenadi. Čestitam igračicama, a oscilacije koje smo imali u igri posledica su velike želje za pobedom - poručio je Bošković.

U međuvremenu, menadžment završnog turnira Prvenstva Evrope za rukometašice skrenuo je pažnju (EHF) na nesportski potez srpskog selektora Saše Boškovića za vreme utakmice sa Norveškom.

Ona se zbog toga požalila zapisničkom stolu, ali taj detalj, izgleda, niko od zvaničnika nije primetio.

Menadžment EP 2012 pregledao je video-snimak utakmice i smatra da je ponašanje trenera tokom utakmice bilo neprihvatljivo. Takođe, očigledno je da mediji, putem selekcije scena za utakmicu, nisu prikazali potpunu sliku incidenta.

Nikakve akcije nisu bile izvršene tokom utakmice, niti je bilo izjava od strane sudija i delegata, a nije bilo ni zvaničnih primedbi od strane EHF-a.

Prema postojećim regulacijama nikakve disciplinarne akcije nisu pokrenute posle meča.

Menadžmen EP 2012 će, ipak, dati izjavu svim delegacijama, sudijama i tehničkom osoblju da je takvo ponašanje neprihvatljivo i da zvaničnici moraju da budu na oprezu povodom sličnih prekršaja na Evropskom šampionatu.

EHF će u budućnosti preraditi regulacije EP-a, kako bi menadžment turnira mogao da bude u mogućnosti da pokrene slične slučajeve.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slavko

    7. decembar 2012 | 06:47

    kako ga nije sramota. i ovako nas gledaju kao divljake sada i ovaj pravi budale od nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA