LIGA KUP: Arsenal eliminisan od četvoroligaša, Vila sigurna protiv Noriča

Boljim izvođenjem penala (3:2), Bredford savladao premijerligaša, pa će klub iz Lige Dva biti naredni protivnik Aston Vile, koja je rezultatom 4:1 savladala Norič

  • 0

Četvrtoligaš Bredford priredio je senzaciju i plasirao se u polufinale engleskog fudbalskog Liga kupa pošto je na domaćem terenu, u četvrtfinalu, savladao londonski Arsenal boljim izvođenjem penala sa 3:2.

Susret je nakon 90 minuta igre i produžetaka završen nerešeno 1:1, a "tobdžije" nisu mogle da izbegnu poniženje od "poterovca" pošto su Kasorla, Šamak i Vermalen bili neprecizni prilikom izvođenja penala.

Londonski klub bio je nadomak pobede u 109. minutu kada je Kazorla pogodio prečku.

U prvoj seriji penala, isti igrač nije zatresao mrežu, da bi u narednoj Šamak pogodio stativu. Golman Šćešnji je odbranio naredna dva penala Bredforda, ali je tragičar bio Tomas Vermalen koji je takođe pogodio stativu.

Arsenal je dva puta osvajao Liga kup, 1987. i 1993. godine, a sva je prilika da ni osmu godinu zaredom neće svoje navijače obradovati nekim trofejom.

U drugom večerašnjem meču prolaz dalje izborila je Aston Vila savladavši kao gost ekipu Noriča 4:1, pa će se u borbi za finale sastati sa Bredfordom.

U preostalim četvrtfinalnim utakmicama u sredu igraju Svonsi i Midlzbro, a 19. decembra Lids i Čelsi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA