INTERVJU, KATARINA TOMAŠEVIĆ: Branila sam u trećem mesecu trudnoće!

Ministarka odbrane, golman srpske rukometne reprezentacije, u intervjuu za Telegraf priča o treneru koji je "naterao" da stane na gol, nespavanju, psihologu...

  • 0

Reprezentacija Srbije na tri poslednja prvenstva Evrope nije uspela da ostvari ni jednu pobedu. Ovo je opterećujući podatak, ali na podlozi u "Areni" izabranice Saše Boškovića u pet utakmica imaju već tri i šansu da se bore za medalju.

Jedna od najzaslužnijih za "ostvaren primarni cilj - plasman u drugi krug" je golman reprezentacije Katarina Tomašević. Ona u razgovoru za Telegraf.rs kaže ko ih je psihički pripremio, ali i kako je naterana da brani...

- Čovek iz senke, naš psiholog imala je veliki uticaj. Ona nas je sjajno pripremila. Fenomenalna i mnogo smo je dobro prihvatili.

Šta vam je rekla?

- E, to neka ostane naša tajna. Ne smem da otkrivam. Znate, kvalitet imamo, a sada preovlađuje srce, vera u sebe i ekipu, volja i borba. To donosi pobede.

Znate li koliko odbrana imate po utakmici?

- Ne znam. Ne gledam i ne interesuje me statistika. Interesuje me samo da pobeđujemo.

Prozvali su vas "ministarkom odbrane". Kako ćete na istu funkciju na kojoj je već Darko Stanić?

- Mogli bismo da se dogovorimo. Možda podelimo mandat (smeh).

Na prethodnom šampionatu Starog kontinenta branili ste u trećem mesecu trudnoće, rizikujući da ostanete bez bebe. Danas, vaš sin ima godinu i po dana i stalno je na tribinama...

- Nisam ga nigde ostavila. Sa suprugom je i stalno ga viđam. Nego, mislim da je to normalno ako se baviš sportom. Važno je da mogu svaki dan da ga viđam. Dolaze kod nas.

Hoće li i on biti rukometaš, golman?

- Ne, nikako. Ni ja nisam htela da branim. I sada volim da dajem golove, ali...

Kako?

- Još dok sam trenirala u Slodesu trener mi je posle jednog treninga rekao: "Ili ćeš da budeš golman ili ne moraš više da dolaziš na rukomet". Kako da ne dolazim, kada su mi sve drugarice tu . Da se razumemo, nije me naterao, ali se jednom desilo da nismo imali nikoga na golu. Ja sam se javila... Razbranila sam se i tako je sve počelo.

I, da li vam se sviđa?

- Recimo... Da! Ali ne verujem da ću dozvoliti sinu da brani! Suprug je za košarku...

Kad smo kod supruga i sina, kako ste reagovali na transparent na tribinama "Ajmo mama..."?

- Iskreno, nisam videla transparent. Ustvari, nisam primetila šta je pisalo, pa sam posle utakmice supruga pitala "što se krije iza onolikog transparenta?". On mi je rekao šta je pisalo. Toliko o tome što pratim šta se dešava na tribinama.

Mnoge devojke su rekle da ne spavate, već da u krevetu provodite sate i sate pre nego zaspite. Evo, Biljana Tomašević je priznala da je posle Danske zaspala posle jedan i da se u pet ujutru probudila i upalila televizor... Šta radite po sobama?

- Vrtimo kanale, gledamo filmove...

Šta bi bilo kada bi spavale?

- Ko zna!

Odakle energija, odakle "benzin"?

- Ne znam... Mislim da je to, kao što rekoh, želja i volja. Srce. Nemam drugo objašnjenje - rekla je Katarina Tomašević i dodala da će o Francuskoj razmišljati tek posle večere i koncerta Miroslava Ilića.

U "Kombank Areni" meč protiv Francuske, meč za polufinale u kojem Srbiji treba "samo" bod počinje u 18.10, u četvrtak.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA