EVROKUP: Kahasol bolji od Zvezde u "Pioniru"! (FOTO)

Rezultatom 76:70 (25:12, 21:24, 15:16, 11:16), španska ekipa nanela bezbolan poraz "crveno-belima", i uz pobedu Orleana nad Sasarijem, obezbedila plasman u drugu fazu

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde Beograd doživeli su prvi poraz u Evrokupu, pošto ih je u "Pioniru" savladala ekipa španskog Kahasola 76:70 (25:12, 21:24, 15:16, 11:16).

Samo nekoliko dana posle poraza od Budućnosti u ABA ligi, "crveno-beli" su odigrali najgoru utakmicu u Evrokupu pred oko 5.ooo gledalaca - pa iako nije bila od rezultatskog značaja, greške u odbrani i mučenje u napadu nisu mogli da se opravdaju. Kahasol je od starta bila agresivnija ekipa, kojoj je ova pobeda donela plasman u narednu fazu takmičenja, s obzirom na to da je, neočekivano, ekipa Sasarija poražena od Orleana rezultatom 95:71.

Najefikasniji među "crveno-belima" bili su Raško Katić sa 14, Majk Skot sa 10 i Igor Rakočević sa osam poena, a sa druge strane Luka Bogdanović sa 16, Holand sa 14 i Triguero sa 11 poena.

KAHASOL OD POČETKA GAZDA U "PIONIRU"

Previše opuštenu igru domaćih iskoristili su Španci, koji su jurišali na pobedu od početka meča. Zbog dosta grešaka u odbrani, Kahasol se sve više odlepljivao, a trener Vlada Vukoičić je reagovao tajm-autom na +5.  Usledila je serija od 14:2, a šuterski je najviše bio raspoložen Luka Bogdanović, izviždan pre početka meča (a i tokom njega), koji je u prvoj četvrtini postigao deset poena. Simonović je sa slobodnih bacanja prekinuo post, ali je do kraja četvrtine Zvezda postizala poene isključivo sa linije penala. Vilijams je sjajnim zakucavanjem doveo domaće do vođstva od maksimalnih +13 u prvoj četvrtini (25:12).

Satoranski je vratio na istu razliku posle greške u dodavanju, ali je nadu davalo to što se razigrala Zvezda preko Majkla Skota. Amerikancu nije ko imao da pravi društvo, pa Španci bez problema povećavaju na +15. Besneo je Vukoičić na tajm-autu, ali ono što je Zvezdi funkcionisalo pre skoro mesec dana na utakmici u Sevilji bio je dobar šut za tri poena, a toga, kao i uopšte šuteva sa distance, nije bilo u "Pioniru". Spavali su Braun i Savović u odbrani, pa su olakšali Špancima da održe prednost. Do kraja poluvremena, odnos u asistencijama je bio 13:1 za Kahasol, a Zvezda je ipak uspela da smanji na -10 (46:36), iako je za tri šutirala 0/8!

Prvu trojku je najzad pogodio Radivojević i Zvezda se spustila na jednocifren zaostatak (49:41). Probudila se publika, razigrali se Lazić i Katić, ali taman kad su "crveno-beli" bili u mogućnosti da vežu više poena, Kahasol bi ponovo vratio na +11. Zvezda je nastavila da pravi naivne greške u trećem periodu.

Savović je efikasnim zakucavanjem najavio da će Zvezda poslednjim atomima snage pokušati da preokrene baš u poslednjoj četvrtini. Rezultatski se potpuno vratila u igru u 35. minutu, kada je Katić smanjio na samo -4. Unervozili su se Španci, počeli da promašuju zicere, ali neshvatljivo je Crvena zvezda gubila lopt. Posle dosuđenog faula u napadu Rašku Katiću i brzog faula Nelsona na 45 sekundi do kraja na semaforu je bilo 66:71, ali je zbog prethodno napravljenih grešaka, vremena za preokret nije bilo.

GRUPA H

6.kolo

Crvena zvezda - Kahaol 70:77

Dinamo Sasari - Orlean  71:95 

TABELA: Crvena zvezda 5-1, Kahasol 3-3, Orlean 2-4, Sasari 2-4

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA