EVROKUP, LAST 16: Zvezda na Uniks, Galatasaraj i Ulm

Druga faza Evrokupa igraće se od 9. januara do 20. februara, a dve najbolje ekipe iz novoformirane grupe obezbediće plasman u četvrtfinale

  • 0

Porazom od španskog Kahasola, košarkaši Crvene zvezde zatvorili su uspešnu prvu fazu Evrokupa. Sa skorom 5-1, u Last 16 fazi očekuju ih daleko ozbiljnije ekipe: ruski Uniks, turski Galatasaraj i nemački Ulm.

Dve najbolje ekipe iz novoformirane grupe L obezbediće nastup u četvrtfinalu.

Uniks sa klupe predvodi trener Aco Petrović. Srpski stručnak je već jednom vodio klub iz Kazanja u periodu od 2007. do 2009. godine i sa njim osvojio ruski Kup. Uniks je u prethodnoj sezoni pod vođstvom Evgenija Pašutina stigao do četvrtfinala Evrolige. Sa istim skorom kao i Crvena zvezda (poraz od Zielone Gore, obe pobede nad Panioniosom i Ostenedeom) ozbiljni su konkurenti za četvrtfinale drugog po važnosti evropskog takmičenja.

Iz Turske na megdan dolazi neugodni Galatasaraj, koji je nedavno boravio u Beogradu, gde su odigrali jedan pripremni meč sa Zvezdom i pobedili je. Ekipa za koju nastupa Milan Mačvan takođe je ubedljivim pobedama nad  Trefl Sopotom, Donjeckom i jednim kiksom od Lokomotive Rubin stigla do druge faze.

Nemački Ulm je verovatno i najveća nepoznanica ovdašnjoj javnosti, a u Last 16 ulazi sa najgorim skorom, 3:3. U poslednjem kolu izvojevali su  pobedu nad Cibonom, koju su jedini savladali u oba meča, ali su zato dva puta gubili od Spartaka iz Sankt Petersburga i jedom od Šolea.

U drugu fazu Evrokupa plasirali su se još i: Budiveljnik, Nimburk, Bilbao, Budućnost, Trijumf, Riga, Valensija, Banvit, Lokomotiva Kuban, Zastal, Spartak Sankt Peterburg i Kahasol.

Sastavi grupa Last16 faze:

I: Budiveljnik, Trijumf, Budućnost, Banvit.

J: Bilbao, Valensija, Nimburk, Riga.

K: Lokomotiva Kuban, Spartak Sankt Peterburg, Zastal, Kahasol.

L: Crvena zvezda, Uniks, Galatasaraj, Ulm.

Last 16 faza igraće se od  9. januara do 20. februara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA