I ŠEK TVITOVAO ZA SRBE: Sportisti pomažu da se sakupi pet milona dolara humanitarne pomoći

Srpska humanitarna organizacija "28. jun" pokrenula akciju "Srpske zemlje, srpski rod", kojoj je cilj da sakupi pet miliona dolara pomoći srpskom narodu

  • 6

Proslavljeni srpski sportisti Vlade Divac, Milorad Čavić, Marko Jarić, Ana Ivanović, kao i čuveni američki košarkaš Šekil O'Nil učestvovali su u humanitarnoj Tviter akciji za pomoć srpskom narodu u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Kosovu i Metohiji i Krajini, saopštila je humanitarna organizacija "28. jun", koja okuplja Srbe u dijaspori.

Poznate ličnosti, među kojima su i pomenuti sportisti, u sklopu akcije "Srpske zemlje, srpski rod" "tvitovale" su i "retvitovale" promotivni video-klip kampanje, koja je trajala nedelju dana.

Kampanja je ukupno imala više od 5.000 "tvitova", tako da je Tviter nalog organizacije "28. jun" prešao 10.000 pratilaca.

Inicijativa "Srpske zemlje, srpski rod" ima za cilj da pošalje pet miliona dolara humanitarne pomoći i tako nadmaši prethodni projekat "Boj za Kosovo", zahvaljujući kojem je skupljena pomoć od milion i po dolara manastiru Gračanica.

Slične kampanje organizovane su prethodnog leta u više od 80 gradova širom sveta sa ciljem da podigne svest o nezavidnom stanju Srba.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zarko

    14. decembar 2012 | 14:01

    Pa sta je tu vest? Svi znaju da je Sek Srbin. Normalno da ce da pomogne svom narodu.

  • ZORAN

    15. decembar 2012 | 00:47

    zađto me sramotite vi nečasni i nepristojno bogati gadovi neću ja ničiju pomoć i nisam ja niodkoga ugrožen ovo je sramota.

  • deki

    16. decembar 2012 | 00:55

    Ovo je prevara pre nekog vremena predstavili da nose pomoc vrednu 150000 dolara u Gracanicu na kraju su poslali lekove kojima istice rok. Niko za njih nije cuo u Cikagu a tamo su registrovani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA