SERIJA A: Klose srušio Inter i golom usrećio Rim, Di Natale spasio Brkića (VIDEO)

U subotu su odigrana prva dva meča 17. kola italijanske Serije A. Udineze je jedva iščupao bod protiv Palerma na svom "Friuliju" (1:1), dok je Lacio slavio minimalnom pobedom na "Olimpiku" protiv Intera

  • 1

Žaljko Brkić još jednom kiksnuo, ali je ovog puta imao svog spasioca.

U prvom meču 17. kola Serije A Udineze je na kraju iščupao bod protiv Palerma (1:1). Gol spasa za "zebre" postigao je ko drugi do njihova legenda Antonio di Natale, i to samo minut pre isteka regularnih 90. minuta.

Gosti su poveli u 33. minutu preko Slovenca Josipa Iličića koji je šutirao sa 20 metara, ne previše precizno, ali snažno. Lopta je odskočila tačno ispred srpskog golmana Željka Brkića, koji je tada već bio na zemlji i nije uspeo ni malo da je skrene i spasi svoj gol.

Sa minimalnim vođstvom gostiju se i otišlo na odmor. Da stvari sa lošeg odu na gore po Udineze pobrinuo se Tomas Orto. Francuz je dobio prvi žuti karton u 35. minutu, da bi u 61. zaradio i drugi, pa je ostavio drugove na cedilu.

A onda je na scenu stupio već legendarni kapiten Udinezea Antonio di Natale. Iako sa igračem manje, domaći su uspeli da dođu do tog jednog boda i da ostave Palermo u seriji od sada četiri meča bez pobede u Seriji A. Di Natale je postigao gol u 89. minutu posle kiksa i drugog golmana. Albanac Samir Ujkani je lako ispustio jednu loptu posle centaršuta i iskusno napadač "crno-belih" znao je to da iskoristi, i tim golom je zadržao svoj tim na osmoj poziciji bar još jedan dan.

Drugi srpski reprezentativac Dušan Basta odigrao je takođe svih 90 minuta.

U derbiju kola Lacio je savladao Inter na "Olimpiku" (1:0). Jedini strelac na meču bio je iskusni Nemac Miroslav Klose u 82. minutu.

Klose je sjajno iskoristio asistenciju Maurija i osam minuta pre kraja između Ranokije i Pereire silovito poslao loptu u suprotan ugao Handanovićevog gola. Laciju je ovo treća uzastopna na svom terenu.

Najbolju priliku za gostujuću ekipu iz Milana propustio je Fredi Guarin koji je u 65. minutu pogodio stativu.

Lacijali su tokom celog meča imali više loptu u svom posedu i napravili više šansi pa su na kraju i zasluženo došli do trijumfa, ali i do tri boda koja su ih doveli na samo bod od večerašnjeg rivala, a na samo pet od vodećeg Juventusa koji sutra dočekuje neugodnu Atalantu.

REZULTATI 17. kola:

subota:

Udineze - Palermo 1:1

( Di Natale 89. - Iličić 33. )

Lacio - Inter 1:0

( Klose 82. )

nedelja:

Fiorentina - Sijena 12.30h

Katanija - Sampdorija 15.00h

Kjevo - Roma

Đenova - Torino

Juventus - Atalanta

Milan - Peskara

Parma - Kaljari

Napoli - Bolonja 20.45h

TABELA: Juventus 38, Inter 34, Napoli 33, Lacio 33, Roma 29, Fiorentina 29, Milan 24, Udineze 23...

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    15. decembar 2012 | 23:24

    Zavrseni remijima!!! U naslovu pise Klose srusio Inter a u tekstu ispod da je utakmica zavrsena bez golova! Ovaj ili je pijan ili lud!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA