REKORD: U Areni bilo najviše gledalaca na jednoj utakmici EP za rukometašice! (FOTO)

Meč između Srbije i Crne Gore u polufinalu Eura pratio je rekordan broj gledalaca na jednoj utakmici Evropskih prvenstava za rukometašice

  • 4

Da, 13.000 ljudi pratilo je polufinalni okršaj između Srbije i Crne Gore u Kombank areni. To je novi rekord u poseti nekog meča Evropskih prvenstava za rukometašice.

Prethodni je bio pre dve godine u polufinalu EHF Eura 2010. godine između Danske i Norveške. Skandinavski derbi gledalo je 11.600 gledalaca.

Arena je bila dobro popunjena. Najviše je bilo, naravno, srpskih navijača, a uz njih su bile i dve velike grupe crnogorskih pristalica, kao i dve male grupe navijača iz Norveške i Mađarske.

Crnogorke je bodrila grupa od više od 3.000 navijača, od kojih je jedan manji deo tokom dana doputovao u Beograd pošto im je bio organizovan besplatan prevoz. Norvešku je u Areni pretposlednjeg dana takmičenja podržao do sada najveći broj navijača, njih oko 1.000. Verovatno isti broj Norvežana će biti u Areni i u nedelju od 17 časova kada je na programu i finale.

Srpkinje jesu imale najveću podršku do sada, ali je ona morala da bude još veća. Ponovile su se scene iz januara ove godine, kada su Makedonci bili brojniji od Srba usred Arene.

Srbija je na kraju nesrećno izgubila od Crne Gore (27:26).

Srbija je vlasnik i rekordne posete na EP za muškarce. Utakmicu polufinala između "olrova" i Hrvatske u januaru 2012. godine gledalo je oko 22.000 navijača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA