SRPSKE RUKOMETAŠICE: Ponestalo nam je snage!

Posle neverovatno odigranog celog Evropskog prvenstva, mnogo uloženog truda, znoja i suza, srpske rukometašice na kraju ostale i bez bronzane medalje. Ostavile su srce na terenu, i na kraju ne mogu da ne budu tužne i nezadovoljne

  • 2

Pošlo je Evropsko prvenstvo, ostala je tuga, uvek ćemo voleti naše rukometašice zbog truda! Srpske rukometašice nisu krile nezadovoljstvo i tugu posle poraza od Mađarske u meču za bronzanu medalju.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković ocenio je, posle poraza od Mađarske u meču za bronzu na Prvenstvu Evrope, da je naš tim ostvario i više od planiranog na ovom šampionatu.

- Bez obzira na to što nismo uzeli medalju, devojke zaslužuju sve čestitke, pre svega na borbenosti - rekao je Bošković.

On je istakao da je Mađarska dobila meč zahvaljujući činjenici da su naše rukometašice izgorele u želji da dođu do medalje.

- Mađarice su iskoristile to što su naše devojke tokom meča jurile i maksimalno se istrošile. Ipak, bez obzira na to što nismo uzeli medalju, naše devojke su najbolje na svetu - rekao je Bošković.

On je naglasio da je naša reprezentacija velikom borbenošću na ovom šampionatu pokazalla kako se igra za svoju zemlju.

- Stigli smo do polufinala i već tada smo uradili više od planiranog. Čestitam devojkama od srca na velikoj borbi - poručio je Bošković.

Andrea Lekić, koja je proglašena za najboljeg plejmejkera prvenstva, istakla je da se nada da će današnji poraz biti pouka za ubuduće.

- Nismo bile precizne u odlučujućim trenucima, i to nas je na kraju koštalo pobede. Ponestalo nam je i snage, jer smo bukvalno u svakom meču na šampionatu stavljale srce na teren - rekla je Lekićeva.

Najbolji levi bek šampionata Evrope Sanja Damnjanović naglasila je da je naš tim po igrama koje je prikazao tokom prvenstva Evrope zaslužio medalju.

- Sada je zaista teško bilo šta reći. Toliko smo želeli ovu medalju i mislim da smo je zaslužile. To bi bio realan ishod ovog takmičenja. Danas nam ni odbrana nije bila na nivou, ali nadam se da ćemo sve to ispraviti za godinu dana na prvenstvu sveta - poručila je Damnjanović.

Jedna od retkih koja je pristala da govori bila je Biljana Filipović, sa sedam golova najefikasnija u srpskom timu.

- Škripala je odbrana, koja je bila veliki adut tokom celog prvenstva, ali nam je nedostajala sreća. Svi u timu smo bili ubeđeni da osvajamo medalju zbog čega nam je poraz posebno teško pao - rekla je Filipovićeva.

Njena koleginica Jelena Erić rekla je da je četvrto mesto na Prvenstvu Evrope početak za reprezentaciju Srbije.

- Ceo turnir odigrale smo dobro, a najvažnija dva meča smo izgubile. Nema šta da nam se zameri, bile smo borbene i požrtvovane, ali moramo znati da uspeh ne može da se ostvari preko noći. Četvrto mesto je samo početak za nas, izvući ćemo pouke i pokušati da osvojimo medalju na svetskom prvenstvu sledeće godine - poručila je Erić.

Poraz od Mađarica teško je pao i pivotmenu Sanji Rajović.

- Ovo je katastrofa, mnogo mi je teško u ovom trenutku i žao mi je što nismo osvojile medalju. Propustile smo veliku priliku ali moramo biti zadovoljni i ovim plasmanom jer je posle mnogo godina Srbija u evropskom vrhu - rekla je Rajovićeva.

U borbi za treće mesto na kontinentalnom prvenstvu Mađarska je danas pobedila Srbiju 41:38 posle produžetaka, a u meču za titulu od 17 časova igraju Norveška i Crna Gora.

(Tanjug / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA