PREMIJER: Arsenal sa samo jednim topom u Viganu (VIDEO)

U prvom meču 18. kola Premijer lige, Arsenal je slavio na gostovanju Viganu minimalnim rezultatom (1:0): Jedini gol na meču postigao je Mikel Arteta sa bele tačke u 60. minutu

  • 0

Uvodni meč 18. kola Premijer lige doneo je očekivanu pobedu Arsenala u Viganu (1:0). Pobedu da, ali ne laganu i lepršavu igru momaka iz Londona.

Ovo kolo u Engleskim ligama neće obeležti igrači Arsenala, već brojne odložene utakmice zbog lošeg vremena na Ostrvu. Iz Premijer lige nije odložena nijedna, iz Čempionšipa samo meč između Blekburna i Brajtona, ali će se zato gotovo sve utakmice ostalih liga odigrati u nekom drugom terminu.

Arsenal je zabeležio vrlo bitnu pobedu u gostima protiv Vigana, pobedu koja mu bar do kraja dana ili nedelje donosi treće mesto na tabeli, odmah iza mančesterskog dvojca.

Vigan je najviše pretio preko Arune Konea, koji je zadavao velike probleme odbrani "tobdžija". U prvom poluvremenu jednom je pobegao Mertezakeru i bez problema ga ostavio nekoliko metara iza sebe, izašao jedan na jedan sa Vojčekom Šćežnijem, ali nije bio precizan. Arsenal je uglavnom pretio sa krila, na kojima su igrali brzonogi Teo Volkot i Aleks Okslejd Čemberlen. Upravo je jedan od njih i izveo najbitiniju akciju, koja je prethodila jedinom golu na meču.

Posle jednog lošeg centaršuta Kejrana Gibsa s leve strane, lopta je na drugom kraju terena stigla do Volkota, koji je odigrao dupli pas sa Artetom, Teo se ubacio ispred nogu Bosežura i ovaj nije mogao da ge ne obori. Izvođenje najstrože kazne preuzeo je na sebe Španac Mikel Arteta iako je jednom ove sezone uništio Arsenal, i to protiv Fulama kada je jedan promašio a drugi napravio. Ovog puta je bio precizan. U jedan ugao je poslao loptu, a u drugi golmana Alahabsija, koji je danas branio 100. meča za Vigan i ujedno 100. meč u Premijer ligi.

Vigan posle ovog meča ostaje na 18. poziciji u crvenoj zoni, a iza njega su samo Kvins Park Rendžers i Reding.

Znimljiva je situacija sa francuskim stručnjakom Arsenom Vengerom, koji je menadžer Arsenala od 1996. godine. Ugovor mu ističe 2014. godine, ali kaže da nije siguran sa će produžiti saradnju sa "tobdžijama".

- Nisam saiguran da ću produžiti ugovor sa Arsenalom. Konačan sporazum ne zavisi samo od mene. Ipak, uveren sam u to da Arsenal veruje u mlade igrače sa kojima smo nedavno nastavili saradnju. Da li ću biti u klubu posle 2014. godine? Trenutno razmišljam samo o tome da ove sezone napravimo sjajan rezultat. Po završetku takmičenja ću se posvetiti drugim stvarima - rekao je Venger.

REZULTATI 18. kola: 

subota:

Vigan - Arsenal 0:1

( Arteta 60. )

Mančester Siti - Reding 16.00h

Njukasl - KPR

Sautempton - Sanderlend

Totenhem - Stouk

VBA - Norič

Vest Hem - Everton

Liverpul - Fulam 18.30h

nedelja:

Svonsi - Mančester Junajted 14.30h

Čelsi - Aston Vila 17.00h

TABELA: Mančester Junajted 42, Mančester Siti 36, Arsenal 30(+1), Čelsi 29(-1), Totenhem 29, Everton 27, Vest Bromvič 27, Norič 25, Stouk 24...

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA