"BOXING DAY": Junajtedu pobeda posle tri vođstva Njukasla, Vili četiri komada od Totenhema! (VIDEO)

Sedam golova viđeno na

  • 0

Na tradicionalni "Boxing Day" u Premijer ligi odigrani su veoma interesantni mečevi, među kojima prednjači duel između Mančester junajteda i Njukasla.

Na "Old trafordu" je bilo mnogo uzbuđenja - šanse su se samo ređale, Njukasl je imao prečku i stativu, Junajted jednu stativu... ludilo od meča je završeno sa sedam golova i pobedom "đavola" (4:3).

Sve je krenulo odlično po goste sa severoistoka Engleske, koji su poveli već u 4. minutu golom Perča. U 26. minutu je izjednačio Džoni Evnas, ali je samo minut kasnije postigao auto-gol i vratio "svrakama" vođstvo.

U drugom poluvremenu je bilo podjednako zanimljivo: novo izjednačenje doneo je Patris Evra, ali Njukasl je još više zapeo, što se isplatilo u 68. minutu kada je Sise postigao novi gol. Ipak, Junajted ne bi bio lider Premijer lige da se nije izvukao iz ovakve situacije, a heroj je ponovo bio Robin Van Persi u 71. minutu. Nije bilo stajanja na obe strane, a  konačan rezultat je postavio Ćićarito u 90. minutu.

Ovom pobedom, Junajted je pobegao gradskom rivalu Mančester sitiju sedam bodova, jer su "građani" razočarali svoje navijače minimalnim porazom od Sanderlenda.

Pogodio je Kompani stativu, imali su šanse Flečer i Silva, ali je jedini koji je zastresao mrežu bio Džonson u 53. minutu.

Čelsi je minimalnom pobedom nad Noričom, a Huan Mata je u 38. minutu doneo mir treneru Rafi Benitezu.

U pretposlednjem meču, Totenhem je nastavio agoniju Aston Vile. Posle fijaska od Čelsija koji je slavio 8:0, Totenhem je naneo novi težak poraz Vili rezultatom 4:0.

Dželat je bio Geret Bejl, koji je postigao het-trik.

Posle mirnog prvog poluvremena u kom nije bilo golova, demoliranje Vile je krenulo pogotkom Defoa u 57. minutu, da bi se onda razgoropadio Bejl, koji se bukvalno igrao sa defanzivcima domaćih.

Aston Vila je na dva poslednja meča primila ukupno čak 12 golova.

"Boxing Day" su zatvorili fudbaleri Stouka, pobedom nad Liverpulom 3:1.

"Crveni" su poveli već u drugom minutu posle diskutabilno dosuđenog penala, a siguran sa bele tačke bio je kapiten Stiven Džerard. Rani šok za Stouk, ali su onda domaćini već nakom tri minuta izjednačili golom Voltersa. Liverpul je na to loše odreagovao, pa je ujedno preuzeo podređenu poziciju na terenu, što je Stouk odlično iskoristio, najpre da poveća vođstvo u 12. minutu, a onda i da zapečati pobedu u strelac prvog gola Volters u 49. minutu.

To je bio deveti uzastopni meč Stouka bez poraza, preskočivši na tabeli i Liverpul i Svonsi.

PREMIJER, 19.kolo

Everton–Vigan 1:0

(Osman 52, Jagielika 77 - Kone 82)

Fulam–Sautempton 1:1

(Berbatov 8 - Lambert 85. pen.)

Mančester junajted – Njukasl 4:3

(Evans 26, Evra 58, Van Persi 71, Ćićarito 90 - Perč 4, Evans 28 a. g., Sise 68)

Norič–Čelsi 0:1

(Mata 38)

KPR – Vest Brom 0:2

(Brant 29, Grin 50. a. g.)

Reding – Svonsi 0:0

Sanderlend – Mančester siti 1:0

(Džonson 53)

Aston Vila – Totenhem 0:4

(Defo 57, Bejl 61, 73, 84.)

Stouk–Liverpul 3:1

(Valters 5, 49, Džons 12. - Džerard 2.pen.)

TABELA: Mančester Junajted 46, Mančester Siti 39, Čelsi 35, Totenhem, Everton, VBA 33, Arsenal 30, Stouk 28 , Svonsi, Liverpul, Norič 25, Vest Hem 23, Sanderlend 22, Fulam 21, Njukasl 20, Aston Vila 18, Sautempton 16, Vigan 15, Reding, Kvins Park Rendžers 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA