RAPSODIJA U PLAVOM: Čelsi zgazio Vilu, Ivanović strelac, Lampard golom obeležio veliki jubilej (FOTO) (VIDEO)

Poslednja utakmica 18. kola Premijer lige između Čelsija i Aston Vile bila je prava demonstracija kada jedna ekipa u svakom segmentu igre nadigra protivnika. Frenk Lampard i drugovi održali lekciju fudbala (8:0), a da nije bilo golmana Breda Guzmana, golova bi bilo mnogo više

  • 0

Spektakl u Londonu! Fudbalsku lekciju koju je u nedelju po podne Čelsi demonstrirao nad Aston Vilom viđamo retko kada u utakmicama najvažnije sporedne stvari na svetu. Velika pobeda "plavaca" (8:0). Da gosti nisu imali Breda Guzana na golu, mreža Aston Vile bi se tresla mnogo više puta, mada je i sedam komada sasvim dovoljno.

Osam golova, sedam strelaca, samo Ramires je pogodio dva puta, veliki jubilej Frenka Lamparda, preporod Toresa, golovi dva defanzivca... Raj za navijače Čelsija. Da počnemo.

Čelsi je maestralno krenuo i već posle tri minuta prvi gol je postigao preporođeni Fernando Tores već u trećem minutu. Tores je sjajno skočio u šesnaesterac gostiju i lako matirao Breda Guzana posle lepog centaršuta Cezara Aspilikuete s desne strane. Špancu je to 59. gol u 84. meču koji on igra za neki tim koji trenira Rafa Benitez.

U 29. minutu domaći su poveli 2:0, a slobodan udarac sjajno je izveo defanzivac Čelsija, Portugalac David Luiz. To je bio njegov treći pogodak iz slobodnjaka ove sezone, dok, zanimljivo, momci iz Londona iz slobodnih udaraca u prošlom šampionatu nisu postigli nijedan.

Već posle pet minuta bilo je i 3:o, a strelac je bio i drugi defanzivac, srpski reprezentativac Branislav Ivanović, koji je tim golom postao najefikasniji defanzivac u Premijer ligi sa četiri pogotka. U tim završnim momentima prvog i na početku drugog Bred Guzan je Vilu aposlutno čuvao od katastrofe, ali od 59. minuta više nije mogao ni on da izdrži. Krenula je kanonada.

Prvo je Frenk Lampard u svojoj 500. utakmici u Premijer ligi u kojoj je bio starter postigao 100. pogodak u istom takmičenja. Više utakmica od njega sada imaju samo Rajan Gigs (608), David Džejms (571) i Geri Spid (521). Ovim golom Lampard je postao i najbolji strelac Čelsija u istoriji u utakmicama u prvoj ligi Engleske. Bravo, Frenki.

Zatim je Ramires u dva navrata bio precizan. Prvo je lako, posle prve asistencije koju je zabeležio Lukas Pijazon u Premijer ligi, matirao Guzana, a onda je i posle asistencija Lamparda u prvom minutu nadoknade, sa otprilike iste udaljenosti postavio konačnih 8:0!

U međuvremenu u listu strelaca, koja je na ovom meču poduža, upisao se i Oskar, koji je u 79. minutu bio precizan sa bele tačke, posle faula u kaznenom prostoru koji je napravljen upravo nad njim. Posle njega, i drugi mladi igrač, talentovani Belgijanac Eden Azar je prvo sjajnim lažnjakom "poslao u bioskop" jednog igrača Vile, pa onda punom pod prečku postavio rezultat na semaforu 7:0!

Imao je Piazon šansu da se na ovom meču upiše i u strelce, jer je imao istu situaciju kao i Oskar. Nad njim je napravljen faul u šesnaestercu, uzeo je loptu, ali Guzan je pročitao gde će šutirati 18-ogodišnji Brazilac, pa ga je sprečio da upiše i debitantski gol u plavom dresu.

Kao što smo već ranije rekli, konačnih 8:0, svojim drugim golom na meču postavio je Ramires. Čelsi je danas srušio nekoliko rekorda, a jedan od njih je sedam različitih strelaca na jednom meču što do sada nije pošlo nijednom timu za nogom u Premijer ligi.

Ovo će sigurno biti neprespavana noć za fudbalere Aston Vile, dok je Čelsi sada na sedam bodova udaljenosti od drugoplasiranog Mančester sitija, ali ekipa iz Londona ima meč manje, koji treba da odigra protiv Sautemptona. Pogledajte i sami prelep meč koji je odigrao Čelsi.

REZULTATI 18. kola: 

subota:

Vigan – Arsenal 0:1

( Arteta 60. )

Mančester siti – Reding 1:0

( Beri 90+3. )

Njukasl – KPR 1:0

( Ameobi 81. )

Sautempton – Sanderlend 0:1

( Flečer 42. )

Totenhem – Stouk 0:0

VBA – Norič 2:1

( Gera 43, Lukaku 82. – Snodgras 23. )

Vest Hem – Everton 1:2

( Kol 14. – Aničebe 64, Pienar 73. )

Liverpul – Fulam 4:0

( Škrtel 8, Džerard 36, Dauning 52, Suarez 90+1. )

nedelja:

Svonsi – Mančester junajted 1:1

( Miču 29. – Evra 16. )

Čelsi – Aston Vila 8:0

( Tores 3, Luiz 29, Ivanović 34, Lampard 59, Ramires 75, 90, Oskar 79(pen), Azar 83. )

TABELA: Mančester junajted 43, Mančester siti 39, Čelsi 32(-1), Arsenal 30, Totenhem 30, Vest Bromvič 30, Everton 30, Norič 25, Stouk 25, Liverpul 25

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA