NBA LIGA: Denver prekinuo niz Klipersa, Karmelo ubacio 45 poena u porazu Niksa

Od šest mečeva najjače lige na svetu u čak četiri duela slavili su gosti* Posle 17 uzastopnih pobeda Klipersi položili oružije, a Njujork i Lejkersi poraženi od Filadelfije i Portlanda

  • 0

Nove utakmice u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu donele su dosta uzbuđenja i neočekivanih rezultata. Denver je prekinuo niz Klipersa od 17 uzastopnih pobeda, Lejekrsi i Niksi su poraženi na svojim parketima, dok je još jedino Detroit uz Nagetse zabeležio pobedu kao domaćin.

Košarkaši Denever Nagetsa pobedili su LA Kliperse na svom terenu sa 92:78 i tako prekinuli njihov niz od 17 pobeda i seriju koja je trajala 36 dana.

- Ono što smo uradili bilo je super, tih 17 pobeda, ali protivnik nije mario za to, a mi smo se uplašili poraza - rekao je plejmejker Klipersa Kris Pol.

Koliko su Klipersi bili indisponirani, govori podatak da su najefikasniji u redovima tima iz El Eja bili su Blejk Grifin i Erik Bledso sa po 12 poena. Sa druge strane, Denver je predvodio Italijan Danilo Galinari sa 17 poena, dok je  14 ubacio Kenet Farid, a po 12 koševa Andre Igudala i Andre Miler, koji je imao i 12 asistencija.

Košarkaši Fiiladelfije pobedili su Lejkerse sa 103:99 usred Stejpls centra i priredili najveće iznenađenje u mečevima prvog dana nove 2013. godine. "Jezerdžije" je srušio Džrue Holidej, momak koji je rođen u Kaliforniji, ubacivši 26 poena uz 10 skokova. Timu iz "grada anđela" nije pomoglo ni to što je Brajant ubacio 36 poena, ni što su imali još četvoricu igrača sa dvocifrenim učinkom Gasol 11, Neš 12, Vrld Pis 13 i Hil 10.

Njujork Niksi su dobili "šamar" u svom "Medison skver gardenu" i to od Portlanda (105:100) iako se u tim vratio Karmelo Entoni posle dva meča pauze, a svoj debi ove sezone ostvario je i Amare Stodemajer. Ipak, bilo je to premalo za pobedu nad Treilblejzersima. Portland je predvodio Francuz Nikolas Batum sa 26 poena, šest asistencija i četiri skoka, a dobar je bio i Lilard sa 21. poenom, šest asistencija i pet skokova.

Kod Niksa Entoni je ubacio 45 poena dok je Džej Ar smit postigao 28, ali to nijie bilo dovoljno da se pobedi raspoloženi Portland.

NBA rezultati:

LA Lejkers - Filadelfija 99:103

Njujork - Portland 100:105

Vašington - Dalas 94:103

Denver - LA Klipers 92:78

Detroit - Sakramento 103:97

Nju Orleans - Atlanta 86:95

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA