VEĆ MU NAPRAVILI DRES: Demba Ba u Čelsiju!

Nekoliko sati nakon što je iz Čelsija otišao Danijel Staridž, u isti klub stigao napradač Njukasla. Roman Abramovič mnogo brži i konkretniji od Arsenala

  • 0

Prvi dani zimskog prelaznog roka, i odmah nekoliko "jakih" transfera, gde drugde do na Ostrvu.

Prvo je u toku dana svoj prelazak u Liverpul kompletirao Danijel Staridž. Čelsi je posle njegovog odlaska, što se tiče napadača, ostao samo na Fernandu Toresu, pa je morao brzo da nađe zamenu, i odmah je to i uradio. Demba Ba je novi igrač kluba sa "Stamford bridža".

Čelsi je iskoristio klauzulu koju Demba Ba ima u ugovoru sa Njukaslom da može da pregovara sa klubom koji za njega ponudi sedam miliona funti (oko 9 miliona evra). Čelnici Njukasla kada su dovodili Senegalca iz Vest Hema, očigledno, nisu mogli ni da naslute da će se on tako raspucati na "Sent Džejms parku" pa, sada kada bi za njega mogli da inkasiraju sigurno oko 20 miliona, ova klauzula će ih skupo koštati.

Sjajnog napadača izgubili su za relativno „male pare“. Da je sve već gotovo, potvrdili su i čelnici Njukasla.

- Možemo da potvrdimo da je Demba Ba aktivirao otkupnu klauzulu i dobio je našu dozvolu da pregovara sa Čelsijem. Ne računamo na njega za meč sa Evertonom - navodi se u klupskom saopštenju.

Demba Ba je u Njukasl stigao iz Vest Hema u junu 2011. godine. Od dolaska u Premijer ligu, januara 2011. godine Senegalac je postigao 36 golova. Samo su Robin van Persi (64) i Vejn Runi (44), dali više golova od njega u tom periodu. U tekućoj sezoni Njukasl je postigao 26 golova, a Demba Ba polovinu od toga!

"Svrake" su mu nudile produžetak saradnje, zainteresovani su bili i PSŽ i Arsenal, ali Ba je želeo da se preseli u redove još vek aktuelnog evropskog šampiona.

(Telegraf.rs / Foto: twitter.com / footbaLLove)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA