STOJADINOVIĆ: Zvezda je kriva za slučajeve Maksimović i Simić

- Lično mislim da (klinci) greše, da naivno misle da je napolju sve zlato, a nije. Videće to kada budu iskusili kako je strancu i kako je kada pomisliš: "Čoveče, pa meni u Zvezdi uopšte nije bilo loše" - rekao je sportski direktor Crvene zvezde

  • 1

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković obelodanio je razloge zbog kojih igrači iz omladinskog pogona koji su bili na prvobitnom spisku za pripreme u Antaliji Veljko Simić i Nemanja Maksimović nisu otišli, a koji zalaze u domen bizarnosti. Njih dvojica su odbili da pođu na pripreme, ali je sportski direktor kluba Zoran Stojadinović rekao da ne treba osuti paljbu po maloletnim fudbalerima, jer je krivica pre svega u načinu poslovanja u Ljutice Bogdana.

 

- I te kako ima veze ko je u klubu! I slobodno me podseti na ovo što sam rekao ako ostanem ovde, a deca i za godinu ili godinu i po dana budu odlazila. Pa, to i jeste jedan od osnovnih razloga zbog kojih sam ja postavljen za sportskog direktora, zašto je za direktora omladinske škole postavljen čovek koji ima naše puno poverenje  - rekao je Stojadinovič u intervjuu za "Mozzart Sport".

 

- Dakle, dođemo kod Srđana Vasilijevića (direktora omladinske škole, prim. aut.) i pitamo ga: "Koga predlažeš?" On kaže taj, taj i taj, a ako mi ne potpišemo ugovore sa njima, onda smo i te kako krivi. Da su Simić i Maksimović imali dugoročne ugovore, ne bismo sada pričali o ovome. Bili bi vezani, pa da vidim gde bi išli kada moraju da ostanu ovde dve ili tri godine. Činjenica je da je napravljen je nesmotren propust.

 

Stojadinović ne smatra da je potez Simića i Maksimovića najbolji za njihovu karijeru, dodajući da dok je radio kao menadžer zagovaro teoriju da je svakom mladom igraču bolje da postane prvotimac u svom matičnom klubu, pa da kao gotov igrač ide napolje.

 

- Simić i Maksimović, pa i Filip Janković, nemaju više 12 godina. To više nisu deca. Sami su izabrali svoj put. To je sve do karaktera, do vaspitanja, porodice. Lično mislim da greše, da naivno misle da je napolju sve zlato, a nije. Videće to kada budu iskusili kako je strancu, kada moraš da daš više od svih, kada pomisliš: "Čoveče, pa meni u Zvezdi uopšte nije bilo loše". Ali, to je njihov izbor.

 

Stojadinović ističe da Zvezda mora da se zaštiti od takve samovolje klupske dece, te da je trenutno prvi tim u fokusu, jer još traje prelazni rok, ali čim se završi, klub mora detaljno da prečešlja omladinski pogon, da se razgovara sa roditeljima, i da se vidi ko je kome menadžer.

 

Sportski direktor i definitvno je potvrdio da, i pored bajkovitih naslova da su najmoćniji evropski klubovi zaintereosvani za igrače sa "Marakane", na adresu kluba nije stigla niti jedna konkretna ponuda.

 

- Nažalost, nemamo niti jednu konkretnu ponudu. Možemo mi da čitamo menadžerske tekstove o tome da ovog traži Mančester siti, drugog Čelsi, ali surova je istina da na naša vrata niko nije pokucao i pitao za nekog igrača, a kamoli da tu postoji ozbiljna priča. Međutim, znali smo u šta se upuštamo, niko nas nije gurao, a niko mi nije rekao ni da treba da bez dinara dovedem Mesija. Miran sam, jer znam kako radim i baš zbog toga mislim da će biti lepih vesti do kraja prelaznog roka. Uradićemo nešto - zaključio je  Zoran Stojadinović.

 

(Telegraf.rs / Mozzart Sport / Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    13. januar 2013 | 19:54

    URADIĆETE NEŠTO.....?MISLIŠ POKOSIĆETE TRAVU I OPRATI SEDIŠTA NA TRIBINI....A ONDA ZVEZDINO PROLEĆE..PA KAD NAS OTESU I SEĆERANAC,I GRAFIČAR SA TRI NULA...ONDA SASTANAK SKUPŠTINE?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA