SP: Srbija za deset minuta "slomila" Saudijce

Izabranici selektora Veslina Vukovića su rezultatom 30:20 pobedili Saudijsku Arabiju u utakmici koja je u drugom poluvremenu ličila na jači trening

  • 0

Pobedama nad Južnom Korejom i Belorusijom selektor Veselin Vuković je sa izabranicima ostvario primarni cilj dolaska na Iberijsko poluostrvo. Tim trijumfima obezbeđen je plasman u osminu finala Svetskog šampionata, pa onda ni ležernost u odbrani, na "jačem treningu" protiv Saudijske Arabije, ne bi trebalo da bude razlog za ljutnju. Konačno, u 3. kolu C grupe "orlovi" su 30:20 (12:10) savladali Arape i sada imaju dan odmora i dan više za pripreme, za važne okršaje koji slede.

Vuković je protiv Saudijaca, koje trenira hrvatski stručnjak Kljajić, od početka igrao u najjačem sastavu i sa samo jednom promenom. Na golu je umesto Stanića stajao Ivan Gajić. Povratnik u nacionalni tim odlično je odradio posao i da njega nije bilo među stativama, Saudijci bi bili ubedljiviji. Ovako 5:3 i 7:5 nije predstavljalo problem za Ilića, Nikčevića, Prodanovića i kompanjiju.

Znali su oni ono što navijači nisu, a to je da Saudijci nemaju snage za više od pola sata igre na visokom nivou. Tako je bilo i u Saragosi. Arapi su nas "mučili" sa dubokom zonom 6-0, a "adrenalin" im je dodatno dizao golman Alsed, koji je u prvih deset minuta skinuo sedam lopti. Srećom, do kraja poluvremena je imao još dve i to je bilo sve od njega. Gajić je zato do kraja imao čak 19 odbrana.

Iako je "zapinjalo" u oba smera dok su Saudijci bili odmorni, mesta za ljutnju nema, jer je pobeda upisana, a to znači da će i dva boda biti preneta u drugi krug ukoliko se dalje plasiraju i Arapi. Ivan Nikčević i Momir Ilić su sa osam golova bili najefikasniji, a Prodanović je u trijumfu dodao još pet.

GRUPA C

Južna Koreja - Belorusija 20:26

Srbija - Saudijska Arabija 30:20

Poljska -Slovenija u toku

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA