EK: Galatasaraj iskoristio najgoru partiju Zvezde (FOTO)

Pred više od 7.500 gledalaca, sa oko 1.000 koji su sa ili bez karata i godišnjih ulaznica ostali ispred "Pionira", izabranici trenera Vlade Vukoičića izgubili od istanbulskih "lavova" sa 74:91

  • 3

Više od 12 godina čekali su navijači košarkaša Crvene zvezde da se "Pionir" oboji u crveno-bele boje! Posle Meša i legendarnog finala Kupa Radivoja Koraća na tribinama je više od 7.500 gledalaca dočekalo ljubimce (policija 40-ak minuta pre početka zatvorila kapije ispred kojih je ostalo nekoliko stotina ljudi, poneki i sa kartama), koji su u 2. kolu L grupe izgubili od Galatasaraja sa 91:74 (22:18, 27:24, 22:18, 20:14).

 

Iskustvo "legije stranaca" u redovima Ergina Atamana nijednog trenutka nije smelo da se stavi pod upitnik, ali jeste reakcija Zvezdinih igrača na njihov dolazak. Ovo je ubedljivo najbolja ekipa koja je ove sezone došla u Beograd, na noge "crveno-belima". Galata je od starta uspela da nametne svoj ritam − u napadu polako, sa dosta blokova i na kraju igra 1-na-1. Džamon Gordon je solirao, ali je pogađao, posle 12 minuta igra Galata je iz igre šutirala 10/12, a Gordon sam 6/6!

 

 

Zvezda nije imala rešenja za igru Gordona, ali je sreća bila što, pored lošeg procenta šuta, Turci mnogo greše. U 7. minutu bilo 17:10 za "lavove", a Zvezda, osim lošeg šuta, nije ima ni previše ideje kako da napadne usku zonu gostiju.

 

Zvezda je od starta druge deonice krenula malo agresivnije i to se pokazalo. Turci, koji nisu mnogo menjali u igri, dozvolili su brzopletim šutevima Karlosa Aroja Zvezdi da "diše", a Katić i Lazić su sa nekoliko "koš i faul" situacija spuštali minus na jedan. Usput, Raško Katić je ubedljivo najraspoloženiji u taboru Vlade Vukoičića − 12p (5/7 za dva, 4/4 za jedan), a pričalo se da je pola dana bio na infuziji.

 

Slaba odbrana reketa i prodora, ali i minijature Gordona uz 78 odsto šuta, rezultirali su da Zvezda na veliki odmor ide sa minusom. Galata ima tri skoka više (12/9), tri izgubljene više (7/4) i pet asistencija manje (3/8).

 

 

Serijom 10:0 u 24. minutu "lavovi" su imali 15 poena viška (61:46). Pik i rol u napadu gostiju, razigrani Ndong  i potpuni krah "crveno-belih" ispod njihovog koša rezultirao je razlikom. Evroligaška ekipa kažnjavala je sve, a deluje da se sve "ružno" spojilo u ovom meču. Iako su "crveno-beli" uspeli da serijom 10:4 zaustave Galatu, Turci nijednog momenta nisu odustajali od svoje igre. Upravo je početak treće deonice determinisao i tok utakmice. Jesu Atamanovi igrači pokvarili procenat šuta, ali Zvezda nije imala raspoloženih igrača. Zvezda nije imala ni "lake poene", a to je isključiva zasluga gostiju.

 

Tehnička greška "crveno-belih" 32. minuta bila je kraj svih nada... Galata je otišao na + 18 (maksimalno je bilo 91:70 u 39. minutu) i do kraja rutinski kontrolisao tok. Uostalom, to su iskusni igrači radili od samog početka. Gordon je sa pet penala izašao u 36. minutu, ali je sa 22 poena (9/10 za dva) bio najefikasniji. Arojo je dodao 19, a Ndong 15 (9sk), dok je u redovima Beograđana Rakočević sa 17 bio prvi strelac. Katić je dao 12, ali sve u prvom delu.

 

 

Osim poraza, ružna, više odvratna slika viđena je ispred "Pionira", gde su se u nekoliko navrata i na nekoliko mesta u okolini dvorane sukobili navijači i policija. Epilog je − više od 30 uhapšenih maloletnika i nekoliko povređenih čuvara reda od kojih je jedan, pošto ga je pogodila cigla u glavu, izgubio većinu zuba.

 

Galeriju fotografija sa utakmice možete pogledati ovde.

 

GRUPA L

 

UNIKS - Ulm 87:95

Crvena zvezda - Galatasaraj 74:91

 

TABELA: Glatasaraj 1/1, Ulm 1/1, UNIKS, 1/1, C. zvezda 1/1.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dodje maca na vratanca

    16. januar 2013 | 22:33

    @pedja@Ma nemoj tako o Vesni,vec reci kako jeste"Covic Vesna ka.. se ko kobila besna"!!!

  • pedja

    16. januar 2013 | 20:58

    Ffffrrrrrrrr,turski konjanici,pa sta je mace male!?coki,reaguj!zamalo da zaboravim!coki,pozdravi vesnu!

  • gaga

    16. januar 2013 | 21:57

    lavovi vs panteri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA