VUKOIČIĆ: Zaslužena pobeda Galatasaraja

- Velika razlika u kvalitetu, definitivno, i pored dobre forme i domaćeg terena. Samo, postavlja se pitanje da li smo mi i pre utakmice bili favoriti - rekao je trener "crveno-belih"

  • 2

U sjajnom ambijentu "Pionira", koji je sada bio crveno-beli, košarkaši Galatasaraja su u 2. kolu L grupe Evrokupa lako savladali Crvenu zvezdupokazavši im šta se i kako igra u Evroligi. Istina, ovo može da bude evroligaški okršaj, ali izabranici Vlade Vukoičića iz ovog susreta moraju da izvuku prave pouke. Nije problem izgubiti, međutim, igrati "mlako" protiv iskusnog tima jeste. Ovo bi trebalo da bude svojevrsno otrežnjenje...

- Respektovali smo protivnika, ali problem je bio respekt prema ambijentu, igrači su više razmišljali kako da se oduže navijačima na fantastičnoj podršci uoči meča. Atmosfera je bila najbolja od početka sezone, međutim, negativno je uticala na nas. Bili smo neodlučni sa dosta grča u odbrani. Nedostatak čvrstine u odbrani nas je koštala - izjavio je Vukoičić.

Trener srpskog tima smatra da je Galatasarj zasluženo došao do pobede.

- I pored dobre forme i domaćeg terena, nismo imali argumente da kažemo da smo favoriti u ovom meču. Lako smo prihvatili činjenicu da su oni izgubili kod kuće od Uniksa i morali su da se 'vade'. Previše smo očekivali. Morali smo da odigramo kvalitetnije, da kao tim ispoljimo manje grešaka i onda zabeležimo tešku pobedu. Oni su odigrali izvanredno, a mi nismo pružili sve što znamo i laka pobeda Galatasaraja je logična - objasnio je Vukoičić.

Trener turskog tima Ergin Ataman pohvalio je navijače Zvezde i čestitao im na fantastičnoj atmosferi.

- Moj prvi utisak je atmosfera. Ovo je jedna od najboljih koje sam video u Evropi, čestitam navijačima Zvezde. Nismo se uplašili, u Turskoj smo igrali u sličnim uslovima, posebno protiv Bešiktaša, Fenerbahčea ili Karšijake, uživali smo da igramo u ovakvom ambijentu - rekao je Ataman.

On je dodao da je očekivao mnogo bolju partiju Zvezde.

- Posle poraza od Uniksa, ovo je bila veoma važna utakmica kako bi sačuvali šanse za plasman za narednu rundu. Počeli smo dobro, posebno bekovi Gordon i Arojo. Nismo žurli, igrali smo smireno, tražili pravu situacju za šut. Zaustavili smo brzu igru domaćina, znali smo da je njihova prva zvezda Rakočević, dobro smo kontrolisali reket, iako smo puštali šutevi spolja - rekao je Ataman.

(Telegraf.rs, Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dodje maca na vratanca

    16. januar 2013 | 22:40

    Vlado,ne racunajuci Rakocevica jedino je Katic igrao ovakve jake utakmice u punom Pioniru i msm da su njih dvojica najaca karika ekipe.Ostali igraci su se pogubili i vise su obracali paznju na publiku nego na igru,a i realno Galata je odigrala koliko joj je trebalo bas onako kako je Macvan rekao pre utakmice"Dolazimo da odradimo posao"!!!

  • Bosnjak

    17. januar 2013 | 02:44

    Steta za zvezdu ima jos da uce ali netreba biti na kraj srca porazeni su od svojih predaka tako da im to nece tesko pasti....a bili se pripremili navijaci da slave i serluce ali jaca sila....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA