ISTORIJSKA POBEDA! Jovanovski u osmini finala!

Bojana Jovanovski savladala u trećem kolu 42-godišnju Japanku Kimiko Date-Krum 6:2, 7:6 i u osmini finala igraće protiv Amerikanke Sloun Stevens

  • 0

Srpska teniserka Bojana Jovanovski savladala je u trećem kolu Australijan opena 42-godišnju Japanku Kimiko Date-Krum 6:2, 7:6 (7:3) i plasirala se po prvi put u osminu finala nekog Grand slem turnira, gde će odmeriti snage sa Amerikankom Sloun Stevens koja je savladala Britanku Loru Robson 7:5, 6:3.

Srpska teniserka nastavila je tamo gde je stala prošle godine kada je posle serije odličnih rezultata stigla do 50. mesta svetske liste, a onda je saobraćajna nesreća, baš u Melburnu, odvojila neko vreme od terena i usporila njen napredak.

U julu 2012. Bojana je u Bakuu osvojila svoju prvu WTA titulu i polako sve češće počela da raduje ljubitelje tenisa u Srbiji dobrim vestima.

Australijan open možda će se pokazati kao nova prekretnica 21-godišnje teniserke koja ima prostora za napredak, a, reklo bi se i talenat za dramu, jer njeni mečevi u Australiji obiluju brejkovima, a izuzetak nije bio ni duel protiv veteranke Date-Krum.

Bojana je meč protiv Japanke loše počela, izgubila je servis već u prvom gemu, ali odmah je žestoko uzvratila osvojivši četiri naredna. Do kraja seta Bojana je prepustila Date-Krum da sačuva još jedan servis, pre nego što je trećim brejkom okončala posao.

Kada je u drugom setu povela 2:0 činilo se da će Srpkinja "počistiti" Japanku sa terena, ali onda je krenula revija brejkova i velika drama iz koje je Jovanovska izašla na kraju kao pobednica. Japanka je preokrenula na 3:2, vodila i 4:3, da bi zatim Bojana sa dva gema zaredom došla sa 5:4 nadomak trijumfa.

Japanka se nije dala, usledio je novi preokret, 6:5 za Date-Krum i servis za izjednačenje u setovima, do kojeg, na sreću, nije došlo. Bojana je našla snage da rivalki još jednom preotme servis, da bi potom u taj-breku potpino dominirala (7:3) i ostvarila verovatno najvažniji trijumf u karijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA