RASULO U ZVEZDI: Nema para, igrači mogu da idu

- Ne mogu ništa da ih teram, kada ništa ne možemo da damo. Pružili su nam veliko zadovoljstvo svojim ponašanjem, igrama i pobedama. Međutim, kako dalje? Svi koji su obećali ćute - kaže predsednik V. K. Crvena zvezda

  • 5

Nema ništa od ispunjenja obećanja sponzora, koji su otvorili vrata povratku i dolasku asova Prlainovića, Pijetlovića, Rađena, Šefika, Vapenskog i drugih, kaže predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić, i dodaje da su igrači dobili zeleno svetlo za bilo koju soluciju.

- Ko je kriv... Ne znam, a ja sam bio romantičar, nostalgičar. Verovao sam i nadao se da do ovoga neće doći - rekao je Viktor Jelenić, predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda za Telegraf, i dodao:

- Situacija u Evropi nije ništa bolja. Tu i tamo se batrgaju neki klubovi. Pitanje je dokle će i oni.

Održan je sastanak uprave i igrača, na kojem je predočena izuzetno teška situacija. Ekipa je u tunelu, u kojem se svetlo ne vidi.

- Neću da lažem igrače, da im prodajem maglu i obećavam nešto što je, kako sada stvari stoje, nemoguće da se ispuni. Neverovatno je šta se događa, u kakvoj su situaciji klubovi koji na najbolji način predstavljaju Srbiju u Evropi. Govorim o Zvezdi, a siguran sam da ni kod drugih nije bolje - kaže Viktor Jelenić.

Štaviše, igrači su dobili zeleno svetlo za bilo koju soluciju.

- Ne mogu ništa da ih teram, kada ništa ne možemo da damo. Pružili su nam veliko zadovoljstvo svojim ponašanjem, igrama i pobedama. Međutim, kako dalje? Svi koji su obećali, ćute i to igrači moraju da znaju. Bio sam igrač i znam kako to izgleda - kaže on.

Drugim rečima, ukoliko se sada pojavi interesovanje za bilo kog igrača Zvezde, on neće imati nikakvih problema da promeni sredinu.

Šta će biti, ostaje da se vidi. Za situaciju u klubu interesovao se predsednik Sportskog društva Petar Škundrić. Za ponedeljak je najavljena sednica Upravnog odbora SD, na kojoj će, pored čestitki vaterpolistima, biti analiziran žar koji preti da se pretvori u požar.

U Zvezdi sličan problem imaju i rukometaši, a o fudbalerima da se ni ne priča. Mnogo posla. Obećana sredstva od Rusa, čiji bi deo trebalo da legne na račun drugih klubova, još nisu stigla.

Pri tome, kada se zna da je budžet kluba koji se bori za titulu prvaka i zavidan plasman u Ligi prvaka jedva oko 400.000 evra, onda je čitava situacija još tužnija.

Podsetimo problemi u V. K. Crvena zvezda počeli su da se nagomilavaju hapšenjem i procesuiranjem bivšeg ministra Olivera Dulića, koji je bio na funkciji predsednika Upravnog odbora.

(D. Z. - D. J./ B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA