ČETVRTFINALE NEDOSTIŽNO: Ana poklekla pred Radvanjskom!

Srpska teniserka potpuno indisponirana u meču sa četvrtim nosiocem Australijen opena - Radvanjska slavila u dva seta 6:2, 6:4

  • 0

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović ubedljivo je poražena u četvrtom kolu Otvorenog prvenstva Australije od Poljakinje Agnješke Radvanjske, četvrtog nosioca, 6:2, 6:4.

Poljakinja je bila mnogo bolja od početka do kraja, servirala je nekoliko asova u vrlo bitnim momentima, koristila svoje šanse da oduzme servis rivalki, za razliku od srpske teniserke, koja nije realizovala nijednu od sedam brejk-lopti.

Ana je dozvolila Radvanjskoj da odmah napravi brejk, zatim da vrlo lako na svoj servis povisi na 2:0, da bi potom zaigrala nešto ozbiljnije, ali u sedmom gemu dozvolila je rivalki novi brejk za 5:2 i dovela je sebe u tešku situaciju. Radvanjska potom, bez izgubljenog poena, na svoj servis rezultatom 6:2 osvaja prvi set, efektno, uz as na kraju.

Ivanovićeva je loše i nastavila meč, prvi gem u drugom setu ponovo je izgubila na svoj servis, potom je Radvanjska povisila na 2:0 i bilo je očigledno da su male šanse za preokret.

Ana je u četvrtom gemu propustila veliku šansu da Poljakinji oduzme servis, Radvanjska je spasila nekoliko brejk-lopti i povisila na 3:1.

Ivanovićeva je i u narednom gemu na servis Radvanjske imal priliku za brejk, ali je Poljakinja dvaput napravila as u bitnim momentima. Viđeno je nekoliko atraktivnih poena, najlepši je pripao Ani, ali to nije bilo dovoljno da stigne do izjednačenja u drugom setu.

Ana je zatim smanjila na 4:3, pa ostala bez poena na sevis rivalke i došla u poziciju da servira za opstanak u meču. Taj ispit je savladala, a onda je doašao red na Radvanjsku da servira za prolaz u četvrtfinale. Ona je to bez problema uradila i ponovo asom okončala set, samim tim i meč, posle sat i deset minuta igre.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA