NEVEROVATNO: Simon i Monfis razmenili 71 udarac u jednom poenu! (VIDEO)

Dvojica Francuza odigrali su neverovatan, a ujedno i najduži poen u istoriji Australijen opena. Obojica igrača bili su iscrpljeni kada se meč završio, pošto se igralo pet setova za skoro pet sati

  • 0

Žil Simon je jedva dogurao do četvrte runde i meča sa Endijem Marijem u osmini finala Australijen opena.

On je sa svojim zemljakom Gaelom Monfisom odigrao istorijski poen, u kojem su njih dvojica razmenili čak 71 udarac za minut i 40 sekundi, a poen je na kraju pripao Simonu. Ovim poenom postavili su rekord  po broju udaraca na Otvorenom prvenstvu Australije.

Nedostajalo im je 15 udaraca da se izjednače sa Bjornom Borgom i Giljermom Viljasom, koji su 1978. godine na Otvorenom prvenstu Francuske odigrali poen sa 86 udaraca.

Vlasnici rekorda po broju udaraca u jednom poenu su Viki Nelson i Džin Hepner. One su na jednom turniru u Americi 1978. godine odigrale poen sa nadrealnih 643 udarca, koji je trajao neverovatnih 29 minuta.

Posle jučerašnjeg meča sa Monfisom, koji je trajao skoro pet sati (iako je Simon vodio 2:0 u setovima, Monfis je stigao na 2:2, ali je Simon bio bolji u petom setu rezultatom 8:6), Simon je bio potpuno inuren, ali se ipak oseća spremnim za meč sa Britancem.

- Osećao sam se kao da sam igrao kraj meča u snu, kao da nisam ni bio na terenu. Kada sam udarao loptu, samo sam trčao i nisam ni o čemu razmišljao. Bio sam previše umoran da bih bio uznemiren ili srećan, ali sam na kraju meča potpuno izgubio kontrolu - rekao je Simon kako mu je bilo posle meča.

- Svi delovi mog tela me bole, a s obzirom na to da nema čudesnog leka, preostaju mi samo masaža i istezanje. Otišao sam da spavama oko 5 sati ujutru i probudio sam se u dva po podne - iskren je bio Francuz, a za kraj pogledajte famozni poen od 71 udarca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA