ĐOKOVIĆ ČEKA BRITANCA: Marej izginuo da bi igrao sa Novakom!

Britanac savladao Rodžera Federera sa 6:4, 6:7, 6:3, 6:7, 6:2 i zakazao finale sa Srbinom. "Novak ovde igra najbolje, dobio me je nekoliko puta uzastopno", istakao je Britanac odmah posle meča

  • 1

U velikom finalu Australijan opena igraće najbolji svetski teniser Novak Đoković i treći teniser sveta Endi Marej.

Britanac je u zanimljivom polufinalu, koje je trajalo skoro četiri sata, savladao Rodžera Federera prvi put na grend slem turniru, u pet setova sa 6:4, 6:7, 6:3, 6:7, 6:2, i tako mu se osvetio za poraz u finalu Vimbldona prošle godine, kada je Švajcarac slavio u četiri seta.

Oba svoja seta, Federer je osvojio u taj-brejkovima. Britanac je mogao u četvrtom setu da završi posao, jer je servirao za pobedu, ali se uporni Švajcarac spasao i uveo meč u odlučujući set. Rani brejk u petom setu je Marej uspeo da sačuva i da napravi novi u poslednjem gemu, i tako zakaže spektakularno finale u nedelju sa Đokovićem.

- Ovo je teren na kom Đoković igra svoj najbolji tenis, pobedio me je ovde nekoliko puta uzastopno. Naravno da mi je pomoglo iskustvo od prošle godine i pobede na Vimbldonu i US openu. Nadam se da ću imati priliku da odigram dobar meč kao i ovaj. Očekuje nas obojicu fizički težak i iscrpljujući meč sa dugim poenima. Biće to meč sa velikim rivalom, ali i prijateljem - rekao je Marej odmah po završetku meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    25. januar 2013 | 18:05

    Bice tesko za Noleta jer ovaj Marej mi deluje fizicki spremniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA