"El klasiko" u Kupu kralja: Remi koji najavljuje sjajan revanš! (VIDEO)

Fabregas je u 60. minutu doneo vođstvo Barseloni, ali je u 81. Real spasio 19-godišnji Varan. Za nedelju dana pada odluka ko će biti prvi finalista

  • 0

U 222. "El klasiku" nije bilo pobednika, ali jeste sjajnog fudbala koji se očekivao od fudbalera madridskog Reala i Barselone. Utakmica na stadionu "Santjago Brenabeu" završena je rezultatom 1:1, a golove su postigli Sesk Fabregas u 60. i Rafael Varan u 81. minutu.

Utakmica je od početka imala čvrst karakter, što pokazuje i to da je Pike već u 53. sekundi meč zaradio žuti karton. Ronaldo je sušen na ivici kazenog prostora, ali je Pinto bio na mestu. Od tog trenutka sledi strašan pritisak domaćina koji dobro brani svoju polovinu. Ipak, Barsa je do prve prilike u 13. minutu kada je Inijesta prograo Albu, ali je ovaj lošim šutem prokocako da zatrese mrežu "kraljeviću".

Prvo veliko uzbuđenje usledilo je u 20. minutu kada je Ćavi imao slobodan udarac i pogodio prečku. Kao da je to ohrabrilo Katalonce, a unervozilo domaće, jer je Karvaljo napravio grešku zbog koje je lopta završila kod Ćavija, ali njegov šut u poslednjem trenutku sa gol-linije skida Varan.

Sve je bolja igra bila na "Santjago Bernabeuu", a domaći navijači su sa uzdahom propratili promašaj Benzeme, koji je loptu poslao pored gola. Francuz je ponovo bio opasan pri kraju poluvremena kada je njegovu loptu izbacio Dani Alveš.

Ni Vilanova ni Murinjo nisu menjali ništa u sastavima za drugi deo igre.

Benzema je ponovo šutirao, ali je lopta završila iznad gola. Za ove silne promašaje, Real je uskoro morao da plati ceni, što se i desilo u 50. minutu. Barsa je presekla dodavanje Reala na sopstvenoj polovini, pa je lopta brzo stigla do Lea Mesija, koji je u pravom trenutku primetio Fabregasa ispred sebe i dodao mu za lako matiranje Dijega Lopesa.

Ronaldu je ovo bio 500. meč u celoj karijeri, a u 60. minutu  je mogao da donese izjednačenje, ali je loptu koju je centrirao Esijen glavom poslao iznad gola. I šest minuta kasnije, Pike je morao klizeći da spreči gol Portuglaca. Loptica je prešla u dvorište gostiju, koji će žaliti za prečkom Alveša, a pogotovo za situacijom u 72. minutu kada je Pedro bio lice u lice sa Dijego Lopesom, ali je njegov šut završio pored gola.

I Mesi je bio opasan po gol domaćih, ali je u 81. minutu šokirao 19-godišnji Varan, koji se odlično izvukao prilikom izvođenja slobodnog udarca ispred gola da glavom postigne gol za izjedančenje, čime je postavio i konačan rezultat.

Ono što je sigurno jeste da će revanš sledeće nedelje na "Nou Kampu" pasti konačna odluka ko je finalista Kupa kralja.

Real Madrid: Dijego Lopes, Esijen, Karvaljo, Varan, Arbeloa, Ćabi Alonso, Kedira, Ozil, Kaljehon, Kristijano Ronaldo, Benzema.

Barselona: Pinto, Dani Alveš, Pike, Pujol, Đordi Alba, Buskets, Ćavi, Fabregas, Pedro, Inijesta, Mesi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA