PREMIJER: Francuski Njukasl "okrenuo" Čelsi, Arsenal jedva protiv Stoukovog "autobusa" (VIDEO)

Novajlija Musa Sisoko je u drugoj utakmici za "svrake" dao dva gola za preokret (3:2) i spremanje otkaza Rafi Benitezu u Čelsiju* Everton drugim golom Felainija u 90. minutu stigao samo do remija sa Aston Vilom (3:3)* Arsenal uz sreću i Podolskog do minimalnih 1:0 protiv Stouka

  • 0

Jedan od najuzbudljivijih dana u premijerligaškom fudbalu u poslednjih nekoliko kola, a možda i godina. Zanimljivost su na otvaranju 25. kola najavili Kvins Park i Norič iako su odigrali bez golova. Međutim, u nastavku subotnjeg dela Premijer lige uzbuđenja je bilo na sve strane, a ni golovi nisu nedostajali.

Jedan od najboljih mečeva viđen je na "Sent Džejms parku", gde je Njukasl dočekao aktuelnog prvaka Evrope i uspeo da ga pobedi posle velike drame i preokreta (3:2).

"Svrake" su povele golom borbenog beka Gutjereza na samom kraju prvog poluvremena. Čelsi je pokušao da dođe do izjednačenja samo minut posle toga, ali je prvi šut Dembe Be odbranio Krul, a kada je pokušao da na odbitak reaguje glavom, Ba je dobio "kopačku u lice" od Fabricija Koloćinija i u igru je morao da uđe Fernando Tores.

"Plavci" su krenuli ofanzivnije u drugom poluvremenu, što im se isplatilo već u 55. minutu, kada je Frenk Lampard postigao 10. gol ove sezone (inače i 10. gol u 10 sezona Premijer lige. Svaka čast, Frenki!), a samo šest minuta posle toga Čelsi je preokrenuo rezultat u potpunosti, pošto je Huan Mata doveo svoj tim u vođstvo.

Međutim, onda je na scenu stupio 22-godišnji Musa Sisoko, koji je po nacionalnosti, pogađajte... Francuz! On je sa dva gola, od kojih je drugi bio u 90. minutu, Njukaslu obezbedio drugu pobedu zaredom, beg sa dna i prvi preokret na 3:2 posle 27 meseci.

Njukasl je inače meč startovao sa šestoricom Francuza, a onda su u igru ušla još dvojica. Posle ovog meča Čelsi ostaje na 13 bodova zaostatka za vodećim Mančester junajtedom, ali "đavoli" tek treba da odigraju meč protiv Fulama, pa će "plavcima" ostati "samo" grčevita borba za plasman u Ligu šampiona sa Totenhemom, Evertonom i Arsenalom.

Arsenal se na jedvite jade izborio sa neugodnim i tvrdim Stoukom (1:0). Golman ekipe sa "britanije" pravio je čuda na golu, ali je put do mreže na kraju pronašao Lukas Podolski u 78. minutu, kada je posle slobodnog udarca, uz dosta sreće, savladao bosanskog golmana.

"Tobdžijama" ide na ruku i poraz Čelsija, pošto su im sada prišli na pet bodova razlike, ali pobeda doprinosi i samopouzdanju posle četiri meča bez pobede u Premijer ligi (dva remija i dva poraza).

Arsenalu još na ruku ide i remi Evertona u vrlo uzbudljivoj utakmici sa Aston Vilom (3:3).

Inače, katastrofalna Vila povela je već u drugom minutu golom sjajnog Belgijanca Kristijana Bentekea, da bi izjednačenje na "Gudison parku" doneo Viktor Aničebe u 21. minutu. Radost domaćih trajala je samo tri minuta, pošto je Agbonlahor doneo novu prednost svom timu. Sa tim rezultatom otišlo se i na odmor, da bi Benteke svojim drugim golom na meču u 61. minutu, činilo se, doneo nedostižnu prednost svom timu.

Međutim, tada na scenu stupa najbolji igrač i strelac Evertona Maruan Felaini. Prvo je u 69. minutu smanjio rezultat, da bi u poslednjem, 90. minutu, izazvao delirijum radosti na stadionu i svojim drugim (osmim ukupno u prvenstvu) golom doneo Evertonu bod i 12. remi ove sezone u najjačem evropskom nacionalnom takmičenju.

U ostalim mečevima - Vest Hem je na svom stadionu minimalnim rezultatom savladao vrlo dobru ekipu Svonsija, a jedini gol 13 minuta pre kraja postigao je dugo osporavani Endi Kerol.

U još jednoj utakmici je jedan igrač bio strelac dva puta. Kebe je dva puta tresao mrežu protiv Sanderlenda za svoj Reding (2:1). Drugi gol bio je mnogo važniji pošto je došao pet minuta pre kraja utakmice, kada je Reding Kebe doneo drugo vođstvo, ali se na kraju ispostavilo i petu pobedu ove sezone (četvrtu na njhovom stadionu), pa je Reding sada malo pobegao sa dna - bod manje od Sautemptona, a po dva više od Vigana i Aston Vile.

Vigan i Sautempton odigrali su vrlo uzbudljivu utakmicu (2:2), u kojoj su poslednja dva gola, po jedan na obe strane, viđena u poslednjih pet minuta meča. Junak je bio Maloni, koji je domaćinu doneo važan bod u borbi za opstanak.

REZULTATI  25. kola:

subota:

KPR – Norič 0:0

Arsenal – Stouk 1:0

(Podolski 78.)

Everton – Aston Vila 3:3

(Aničebe 21, Felaini 69, 90. - Benteke 2, 61, Agbonlahor 24.)

Njukasl – Čelsi 3:2

(Gutjerez 41, Sisoko 68, 90. - Lampard 55, Mata 61.)

Reding – Sanderlend 2:1

(Kebe 7, 85. - Gardner 29(pen).)

Vest Hem – Svonsi 1:0

(Kerol 77.)

Vigan – Sautempton 2:2

(Koldvel 25, Maloni 90. - Lambert 64, Šnajderlin 85.)

Fulam – Mančester junajted 18.30h

nedelja:

VBA – Totenhem 14.30h

Mančester siti – Liverpul 17.00h

TABELA: Mančester J. 59(-1), Mančester S. 52(-1), Čelsi 46, Totenhem 42(-1), Everton 42, Arsenal 41, Liverpul 35(-1), Svonsi 34, VBA 34(-1)…

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA