Najbolji paraolimpijci Tanja Dragić i Željko Dimitrijević

Osvajači zlatnih medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu proglašeni za najbolje u 2012.

  • 0

Osvajači zlatnih medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu atletičari Tanja Dragić i Željko Dimitrijević proglašeni su za najbolje sportiste u izboru Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Za najboljeg trenera izabran je atletski stručnjak Vlastimir Golubović, dok je ženska stonoteniska reprezentacija, koju čine Borislava Perić i Nada Matić, laureat u timskoj konkurenciji.

- Izlazak iz senke ovih sjajnih sportista na Igrama u Londonu bio je veličanstven, pa je tim važnije da im stvorimo uslove kako bi ponovili ove uspehe - rekao je predsednik PKS Zoran Mićović na svečanosti u hotelu "Moskva".

On je naglasio da su srpski paraolimpijci na Igrama u Londonu "oduševili celu naciju" i vratili se kući ovenčani slavom.

- Svi su oni skromni ljudi. Na nama je da se potrudimo da im omogućimno uslove za pripreme i nastup na takmičenjima i u narednom olimpijskom ciklusu - rekao je Mićović.

Zlatna olimpijka Tanja Dragić poručila je u ime laureata da će se potruditi da opravda ovo priznanje.

Specijalna priznanja Paraolimpijskog komiteta dobili su i svetski vicešampion u bacanju diska Draženko Mitrović, njegov trener Jovan Ðukić, stonoteniser Zlatko Kesler i trener Goran Kocić. Dobitnici priznanja su i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, Dragan Atanasov ispred Ministarstva omladine i sporta i ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Deveport.

Plakete su dobili generalni sekretar Sportskog saveza Dane Korica, gradski sekretar za sport Aca Kovačević, kao i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Ðorđe Višacki .

(Tanjug / Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA