NOVI KOŠARKAŠKI POREDAK: Zvezda i treći put bolja od Partizana! (VIDEO)

Partizan je odigrao odličnu drugu četvrtinu u kojoj je imao čak +15, ali su crveno-beli preokretom stigli do pobede 84:76(24:23, 14:22, 23:11, 24:19), kojom su povećali šanse za prvo mesto ABA lige i direktan plasman u Evroligu

  • 4

U fenomenalnom derbiju 21. kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 84:76 (24:23, 14:22, 23:11, 24:19) u dvorani "Pionir".

Ne pamti se kada su crveno-beli vezali tri pobede nad večitim rivalom, a ovaj trijumf je zlata vredan korak ka pohodu na prvo mesto tabele koje donosi direktan plasman u Evroligu.

Posle fantastične igre Partizana u prvom poluvremenu koji je imao vođstvo od 15 razlike, Zvezda je u nastavku odigrala bolje u napadu i odbrani i napravila preokret, sličan onom koji su fudbaleri napravili jesenas na "Marakani".

Imao je Partizan meč u svojim rukama, pogotovo u drugoj četvrtini, i odlično šutersko veče, ali problem sa linije za slobodnih bacanja bio je možda i jedan od presudnih faktora za poraz.  Deset trojki iz 20 pokušaja, od čega su šest delo sjajnog Bertansa ipak nisu bile dovoljne da nadoknade svega 14 ubačenih od 26 pokušaja sa linije penala.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Rakočević i Katić sa 20, Savović sa 15 i Subotić sa 12 poena. Među poraženima je najbolji bio Bertans sa 23 (6/p za tri), Bogdanović sa 13 i Vesterman sa 10 poena.

EVROLIGAŠKA ZAVRŠNICA

Utakmicu je bolje počela Zvezda, koja je preko Subotića i Katića povela 8:4. Odlične akcije, od kojih je jedana bila alej-up u režiji Nelsona i Subotića, prekinula je serija Partizana od 8:0, a veličanstveno šutersko veče je najavio Davis Bertans, koji je postigao dve trojke. Uz onu koju je pogodio Milosavljević, crno-beli su uspeli da održavaju razliku od oko pet poena, a isto tako i da neutrališu kapitena Zvezde Igora Rakočevića. Crveno-beli su dobro skakali u napadu - već sedam su imali u prvih deset minuta.

U drugoj četvrtini, Partizan se igrao sa Zvezdom, koja je promašivala iz svih pozicija. Partizan se ozbiljno odlepljuje iz kontri, poenima Vestermana i Muslija do 32:25. Rakočević i drugovi nisu dobro branili ni pik-end-rol, loše su odreagovali na zonu Partizana, a sjajni Bertans je sa još dve trojke potpuno demolarisao Vukoičićevu ekipu. Milosavljević je zakucavanjem doneo gostima +15. Zvezda je uglavnom pogađa sa linije penala. Ipak, u finišu poluvremena, Partizan je promašio šest vezanih slobodnih bacanja, ali crveno-beli to nisu uspeli da kazne, već samo da smanje na 37:46.

"Pionir" je proključao na startu treće četvrtine zbog trojke Rakočevića kojom je Zvezda prišla na -4. Crno-beli su momenatlno udvajali kapitena Zvezde čim dobije loptu. Međutim, Vukoičićeva je poboljšala igru i u napadu i u odbrani, što se videlo prvo serijom od 6:0 koju su napravili Subotić, Katić i Rakočević. Zvezda je istopila prenost na 52:51, a Partizanova igra je neubedljiva - dugo je bio samo na šest postignutih poena, a Subotić je pogodio za vođstvo Zvezde posle dužeg vremena. Ipak, ponovo Bertans! Letonac vraća egal u poslednjem minutu treće deonice 55:55, ali u narednom napadu vraća Simonović. Vrelo je bilo pred odlučujuću deonicu!

A četvrta četvrtina je bila kvalitetna kao i liga za koju se ova dva kluba bore - evroligaška!

Zvezda je prvo ušla u problem jer je za nepunih minut i po ispunila bonus. Bogdanović je održavao Partizan svojim uzastopnim poenima, a Bertans nastavlja da teroriše van linije 6.25. Odgovor sa druge strane je stigao od Savovića. Potpuni spektakl je usledio do kraja pouvremena - trojke su pljuštale sa svih strana. Usledila je klackalica i spektakl, a u završnici su Partizanovi centri grešili, što je Savović iskoristio da posle ofanzivnog skoka odbojkom pogodi za 79:76. Pokušavali su Vesterman i Bertans za tri, ali neuspešno, što je Zvezda sve kaznila koncentrisanim napadima, čime je obezbedila i konačnu pobedu.

"OBRUČ" OKO DVORANE, ZVEZDINI NAVIJAČI VREĐALI VUJOŠEVIĆA, ALI NIJE BILO INCIDENATA

Oko "Pionira" je pre meča formiran "obruč" policajca koji se protezao od Bulevara Despota Stefana. Polcija nije dozvolila nikome ko nema kartu da priđe dvorani.

Na tribinama je bilo oko 200 navijača Partizana, dok su ostatak dozvoljenog kapaciteta ispunile Zvezdine pristalice. Navijači Crvene zvezde vređali su trenera Partizana Duška Vujoševića, aludirajući na skupocene slike.

Posle poluvremena, trener crno-belih se na parket vratio sa krvavim rukavom, ali je na konferenciji posle meča objasnio da se radi o rani koju je imao na ruci od ranije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • luka

    17. februar 2013 | 22:58

    Uzmi dule saku lekova

  • Slaveee

    17. februar 2013 | 23:42

    E da nam je vukoicic od pocetka sezone umesto onog mutavog bili bi ubedljivo prvi ali vratit cemo bosancima sve na final-fouru.

  • gane

    17. februar 2013 | 23:48

    mucenik ...ujedno I govedo...ono nenormalno...pogan..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA