RETROSPEKTIVA UBISTVA: Pogledajte kako je Pistorijus počinio zločin! (FOTO)

Forenzička analiza pokazaće čija je krv na palici, policija ispituje nekoliko mogućih scenarija, a testiraće čuvenog atletičara na droge i steroide koje su pronašli u kući

  • 2

Okrvavljena palica za kriket pronađena u kući Oskara Pistorijusa glavni je dokaz protiv poznatog atletičara u procesu koji se protiv njega vodi zbog ubistva Rive Stinkemp.

Glava nesrećne devojke Oskara Pistorijusa smrvljena je po izvorima australijskog "Siti presa" i pretpostavlja se da je to urađeno palicom.

- Nađeno je mnogo krvi na palici, forenzički testovi pokazaće čija je to krv - izjavio je izvor uključen u istragu.

Policija istražuje takođe još dve mogućnosti, da je Riva koristila palicu u samoodbrani i da se Pistorijus poslužio njom da provali vrata kupatila u kojem se devojka krila.

Najnovije inofrmacije glase da je policija u Pistorijusovoj kući pronašla steroide, pa će atletičar biti testiran na njih, kao i na droge.

Pojavila su se i nagađanja o motivu zločina koji je zaprepastio planetu, po jednoj verziji, atletičar je pobesneo kada je saznao da ga devojka vara sa bivšim momkom, Fransoa Hugardom, južnoafričkim ragbistom.

Pogledajte kratku retrospektivu koju su istražitelji napravili na osnovu dosadašnjih dokaza:

* Tvrdi se da je u noći ubistva, 14. ferbruara u 2.30 po lokalnom vremenu Oskar pozvao oca da dođe u njegovu kuću. Kada je porodica stigla, Oskar je iznosio Rivu niz stepenice. Tada je rekao svojoj sestri Ejmi da se dogodilo nešto strašno i da je od devojke mislio da je provalnik.

* Riva Stinkemp još je davala znakove života i Oskar je navodno pokušao da je spase. Lekari i policija ubrzo su stigli i, nekoliko minuta kasnije, devojku proglasili mrtvom.

* Pistorijusova devojka je bila u spavaćici pa je policija zaključila da je "izvesno da su oboje bili u tom krevetu".

* Riva je upucana sa četiri metka, a policijska procena je da je prvi metak ispaljen u sobi pogodio u bedro. Ranjena, devojka je pobegla u kupatilo, gde je upucana još tri puta, u glavu, ruku i šaku.

* Kako se u ceo sled događaja uklapa tvrdnja o mrvljenju glave palicom za kriket, još nije sasvim jasno.

(Telegraf.rs / Grafika: The Unskruger)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LoL

    18. februar 2013 | 15:21

    Imajući u vidu da čojo inače nema noge, ova ilustracija je crnjak =)

  • Nikola

    18. februar 2013 | 16:12

    Ahahahaha bas sam isto hteo da kazem :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA