Pistorijus devojci smrskao glavu bejzbol palicom?

Pojavile su se nepotvrđene tvrdnje da je glava nesrećne Rive Stinkamp smrvljena, što baca novo svetlo na slučaj ubistva, zbog kojeg bi poznati atletičar mogao ostatak života da provede iza rešetaka

  • 0

Južnoafrička policija pronašla je u kući Oskara Pistorijusa, koji je optužen za ubistvo svoje devojke Rive Stinkamp, okrvavljenu bejzbol palicu, prenela je agencija AFP.

Pistorijus, 26-godišnji paraolimpijac, u petak je optužen za ubistvo sa predumišljajem, samo dan pošto je Riva pronađena mrtva u njegovoj kući u Pretoriji, sa četiri prostrelne rane.

Izvori lokalnih medija bliskih policiji potvrdili su da je na bejzbol palici bilo mnogo krvi, a zasad se ne zna ko ju je i za šta koristio. Takođe, izvor blizak istazi dodao je da je glava ubijene Stinkampove bila smrvljena.

Policija zasad istražuje da li je Pistorijus upotrebio tu palicu u napadu na Stinkampovu ili se ona njom branila. Prvobitni izveštaji da je Pistorijus ubio svoju devojku misleći da je provalnik su negirani, a poslednje informacije ukazuju upravo suprotno.

- Sumnjamo da je prvi hitac ispaljen u spavaćoj sobi i da ju je pogodio u kuk. Ona je potom otrčala i zaključala se u kupatilu, a da ja on ispalo još tri hica, koji su je pogodili u glavu, grudi i ruku - rekao je jedan izvor iz policije.

Pojedini mediji objavili su i informaciju da je Pistorijus navodno izneo Stinkampovu iz kupatila i odneo niz stepenice i pokušao da joj da veštačko disanje. Takođe, navodi se da je devojka još davala znakove života kada su obezbeđenje i komšije stigli do kuće južnoafričkog sprintera, ali da je preminula nedugo zatim.

Pistorijus je u petak i zvanično optužen za ubistvo, ali će prvo saslušanje biti održano u utorak, i on će do tada biti u pritvoru. Južnoafrički sprinter negirao je optužbe da je počinio ubistvo sa predumišljajem preko svojih predstavnika, ali se nije više oglašavao. Ukoliko bude osuđen, Pistorijus bi mogao da provede ostatak života u zatvoru, a njegova porodica je nagovestila da će na saslušanju reći da nije kriv za zločin koji mu se stavlja na teret.

- Nema sumnje da nema osnova za takve optužbe i da slučaj, kao i forenzički dokazi, odbacuju mogućnost ubistva sa predumišljajem, ali i bilo kakvog ubistva - rekao je Arnold Pistorijus, stric južnoafričkog atletičara.

Pistorijus je ušao u istoriju prošle godine, kada je postao prvi čovek koji je sa obe amputirane noge učestvovao na Olimpijskim igrama. U Londonu je stigao do polufinala na 400 metara i finala u štafeti 4 x 400 metara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA