NADAL: Znam kako ću protiv Noleta

"Sada deluje nemoguće da se takmičim sa Đokovićem ili Federerom i Marijem, ali niko ne zna šta će se dogoditi za tri nedelje, mesec dana... Ja sam ih pobeđivao u prošlosti. Znam kako se to radi", poručio je španski teniser

  • 4

Španski teniser i nekada prvi igrač planete Rafael Nadal oporavljao se sedam meseci od povrede kolena. Sada se vratio na teren i želi povratak na vrh, ali je svestan da to neće biti lako.

Ipak, nedavno je pobedio Davida Nalbandijana u finalu Sao Paula i okitio se 51. titulom u karijeri, prvoj u 2013. godini.

Posle trijumfa nad Argentincem, Nadal je lokalnim medijima u Brazilu priznao da i dalje oseća bol u kolenu, ali da se nada da će uskoro biti spreman da igra i pobeđuje Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Endija Marija.

- Moj san je da jednog dana opet imam savršeno koleno i da budem sposoban da treniram onako kako ja hoću. To je san... Želim da se za nekoliko nedelja takmičim na najvišem nivou - rekao je najbolji španski teniser.

Nadal nije krio da čim se oporavi želi opet da napadne prvo mesto na listi.

- Bio sam u vrhu svetskog tenisa kada sam se povredio i sada želim da se opet popnem gore. Biće teško, jer mnogo poena imam da branim. Nikada se nisam predavao i uvek sam davao celog sebe, tako će i sada da bude.

- Pre tri nedelje bilo je nezamislivo da igram neko finale, pa sam uspeo, zatim da osvojim titulu i pobedim Nalbandijana. I to sam uspeo.

- Sada deluje nemoguće da se takmičim sa Đokovićem, Federerom i Marijem, ali... Tako deluje iz ove perspektive, niko ne zna šta će se dogoditi za tri nedelje, mesec dana... Ja sam ih pobeđivao u prošlosti. Znam kako se to radi. Ako sve bude kako treba, znam šta mogu protiv njih - poručio je Rafael Nadal.

Španac sa svim igračima iz Top 3 ima ubedljiv skor. Najteže mu je bilo protiv Đokovića (19-14), a osetniju razliku sa Srbinom napravio je na poslednja tri njihova međusobna duela. Pre toga je Novak imao sedam vezanih trijumfa. Nadal sa Federerom ima skor 18-10, a sa Marijem 13-5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    20. februar 2013 | 20:54

    E moj mali samo se trudi pa ćeš da budeš veliki a do Noleta dalek je put

  • ДАШОНИ

    21. februar 2013 | 06:39

    ДА' ДА ПОСЛЕ ОВЕ ВЕЕЕЛИКЕ ПОБЕДЕ НАД ТРЕЋЕРАЗРЕДНИМ ИГРАЧЕМ ВРАТИЛО ТИ СЕ САМОПОУЗДАЊЕ, НИКАД НЕЋЕШ БИТИ КАО НОЛЕ У СВАКОМ СМИСЛУ НИКАД

  • G-Man

    21. februar 2013 | 00:56

    Ih... Znam i ja. Izgubices... ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA