POTVRĐENO MALJKOVIĆU: Finalisti F4 ABA lige idu u Evroligu!

Direktor najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja Đordi Bartomeu nedvosmisleno je potvrdio svom prijatelju, proslavljenom Boži Maljkoviću, da će se samo finalisti fajnal-fora naći direktno u Evroligi, a da će trećeplasirani u kvalifikacije

  • 0

Posle navoda direktora za komunakcije Evrolige Dijega Fernandesa, direktor ovog takmičenja Đordi Bartomeu potvrdio je da će se finalsti završnog turnira ABA lige naći direktno u Evroligi naredne sezone.

Kako prenosi "Sportski žurnal", Bartomeu je potvrdio informaciju srpskom treneru Božidaru Maljkoviću, sa kojim je dugogodišnji prijatelj, da će učesnici finalne utakmice direktno u Evroligu, dok će trećeplasirani tim završnog turnira morati u kvalifikacije.

Direktor Evrolige nije se javljao na telefon, pa se uz pomoć Maljkovića došlo do informacije.

- On je veliki šef, retko se javlja na telefon. Nedvosmisleno mi je potvrdio da će samo finalisti fajnal-fora direktno u Evroligu, a da će trećeplasirani u kvalifikacije - rekao je Maljković za "Žurnal".

Ovo se ne podudara sa propozicijama ABA lige, po kojima prvi na tabeli regularnog dela sezone ide direktno u najelitnije takmičenje, uz šampiona završnog turnira, dok treći ide u kvalifikacije.

- To nije sporno, ali ABA je članica Evrolige i mora da poštuje njihova pravila. Ranije su Turska i Francuska bile izuzetak, ali je Bartomeu i to promenio. Smatra da se moraju poštovati pravila lige, i u tome je izričit - dodao je Maljković, i objasnio da sada sledi sastanak sa predsednikom ABA lige Radovanom Lorbekom i generalnim menadžerom Romanom Liscem u ponedeljak.

Zvanično saopštenje biće izdato do petka.

(Telegraf.rs / Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA