POMOGAO TRBUŠNI PLES: Đoković savladao Del Potra za finale sa Berdihom!

Posle odličnog prvog seta, Nole je morao da se pomuči u drugom i u taj-brejku obezbedi pobedu. Na kraju osma pobeda nad Argentincem - 6:3, 7:6 (6:4)

  • 0

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković savladao je Argentinca Huana Martina del Potra u polufinalu turnira u Dubaiju u dva seta sa 6:3, 7:6 (6:4).

Osmom pobedom u desetom međusobnom susretu, Đoković je obezbedio plasman u finale i poboljšao bodovni saldo na vrhu liste, pošto je prošle godine savladan upravo u polufinalu.

Oba tenisera su sigurno otvorili meč, ali su bolje funkcionisali Đokovićevi udarci. U petom gemu Srbin stiže do brejka, a Argentinca nije krenuo bekhend, za koji je pre meča rekao da mora da funkcioniše odlično. Kako se to nije desilo, Đokoviću nije bio problem da prvi set privede kraju.

Mnogo zanimljivije je bilo u drugom delu meča.

Argentinac je uspeo da napravi brejk, da povede sa 3:0 i najavi uzbudljivu završnicu. Đoković ipak koristi svoje brejk lopte u četvrtom gemu, a ključni momenat bilo je sudijsko opominjanje Del Potra, koji je trošio previše vremena između poena. To je potpuno iznerviralo Argentinca, koji nije uspeo da spase brejk loptu, pa je svojom greškom poklonio Đokoviću ribrejk.

Od tog trenutka, najbolji teniser sveta osvaja naredna četiri gema (rezultat 5:3), a posle 77 minuta stiže i do svoje prve meč lopte na servis Delpa, koji se, ipak, odbranio i smanjio na 5:4. Ipak, Argentinca nikada ne treba otpisivati do poslednjeg poena, što je dokazao i u servis gemu u kom je Nole servirao za pobedu. Srbin je zbog žurbe napravio dve greške i poklonio 0:30, što je Argentincu bio kapital koji nije propustio da izjednači na 5:5 i vrati neizvesnost u set.

Imao je Nole "đus" u narednom gemu na servis Argentinca, ali je predugim loptama olakšao da Delpo napravi preokret zbog kog je Đoković bio prisiljen da servira za ostanak u drugom setu - srećom, uspešno je uveo meč u taj-brejk.

Do prve promene strana, viđen je poen od 29 razmene udaraca. Obojica su leteli po terenu, ali do mini-brejka stiže Novak, koji je slao duboke lopte na koje je Argentinac loše odreagovao i napravio laku situaciju za Đokovića. Ispostavilo se da je ta greška bila kobna po Argentinca, jer šanse za novi preokret nije bilo. Đoković je bio siguran na svoj servis i posle sat i 44 minuta iskoristio drugu meč loptu.

Nole će za titulu igrati protiv Tomaša Berdiha koji je u drugom polufinalu savladao Rodžera Federera 3:6, 7:6(10:8), 6:4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA