EL KLASIKO: Real opet bolji od Barselone! (VIDEO)

Real je dva puta vodio i na kraju je uspeo da upiše još jednu pobedu za samo četiri dana protiv Barselone u možda najnebitnijem međusobnom duelu ove dve eikpe (2:1). Murinjo odmarao Ronalda, koji je ušao tek u 57. minutu u igru. Nervoza donela 10 žutih i jedan crveni karton u drugom poluvremenu

  • 0

Real Madrid savladao je Barselonu drugi put u samo četiri dana!

Meč je počeo u neuobičajeno vreme od 16 sati, ali to nije smetalo ni jednima ni drugima da odigraju sjajnu utakmicu, u kojoj su opet kao pobednici izašli "kraljevići" (2:1).

Madriđani su poveli u 6. minutu golom Karima Benzeme na pas Alvara Morate. Katalonci su izjednačili posle 12 minuta. Pogodak je bio delo Lea Mesija posle dodavanja Danija Alveša.

Argentinac se ovim pogotkom izjednačio sa Alfredom di Stefanom prema broju golova u "El Klasiku". Obojica su se po 18 puta upisivali u listu strelaca najznačajnije utakmice na Pirinejima.

Ludnica na "Santjago Bernabeuu" usledila je onda kada je Serhio Ramos iskoristio dobar centaršut Luke Modrića u 82. minutu iz kornera, kada je nadskočio Đerara Pikea i poslao loptu u mrežu iza Valdesa!

U prvom poluvremenu, posle osam godina, nije pokazan nijedan žuti karton, ali je zato nervoza izašla na videlo u drugih 45 minuta, kada je sudija pokazao čak 10 žutih i jedan crveni karton.

Nervozni Viktor Valdes nije izdržao, pa je izvređao sudiju i posle poslednjeg zvižduka dobio crveni karton.

Ovo je možda bio jedan od najmanje važnih takmičarskih duela ove dve ekipe, pošto su gosti ubedljivo prvi na tabeli Primere, sa čak 16 bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

Neminovno je da se Barselona nalazi u krizi! Nisu nas "katalonski mađioničari" navikli na ovoliko neuspeha za tako kratko vreme.

Posle poraza od Milana (0:2) i teško izvojevane pobede nad Seviljom (2:1), neuspeh na stadionu "Kamp nou" u Kup duelu sa Realom (1:3) opomenuo je sve u katalonskom gigantu da je poslednji trenutak za reakciju.

Sve govori činjenica da je Barsa pobedila u samo tri od poslednjih sedam utakmica i primila gol na svakoj od poslednjih 12!

REAL: Lopez - Ramos, Varan, Pepe, Koentrao (od 68' Arbeloa) - Modrić, Kaka (od 57. Kedira), Esijen - Kaljehon, Morata, Benzema (od 57. Ronaldo)

BARSELONA: Valdes - Alveš, Pike, Maskerano, Alba - Buskets, Tijago, Inijesta - Vilja ( od 67. Aleksis Sančez), Mesi, Pedro (od 77. Adrijano).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA