SRBI OSVAJAJU GETEBORG: Bronza za Dudaša!

Atletski reprezentativac Srbije Mihail Dudaš osvojio je bronzanu medalju u sedmoboju na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Geteborgu

  • 0

Srbi osvajaju sve moguće medalje na Evopskom prvenstvu u Geteborgu.

Posle Asmira Kolašinca i strelaca, Mihail Dudaš okitio se medaljom. Njegova je bronzana!

Dudaš je posle šest disciplina bio četvrti, ali je na kraju ostala trka na 1.000 metara, posle koje se Novosađanin popeo za jedno mesto i prestigao Čeha Adama Helceleta, koji je pre poslednje discipline imao 32 boda više od Mihaila.

Naš reprezentativac ostvario je lični rekord u toj trci sa vremenom 2:39.04 i zauzeo petu poziciju.

Dudaš je do bronze došao novim nacionalnim rekordom od 6.099 bodova. Taj rezultat bio je dovoljan da ima samo četiri više od četvrtoplasiranog, već pomenutog Helceleta.

-Veoma sam zadovoljan takmičenjem, od početka je bilo na visokom nivou u skoro svim disciplinama. Ni do jednog uspeha se ne dolazi lako, ali moram da kažem da sam se potpuno koncentrisao na Evropsko prvenstvo i još uvek nisam svestan šta sam postigao. Bio sam koncentrisan od prvog do poslednjeg takmičenja. Jurio sam rezultat, bio je puno emocija. Publika je bila sjajna, hala neverovatna, i sve to me je nateralo da dam sve od sebe i isplatilo se.  rekao je Dudaš i dodao:

-Želeo bih da se zahvalim porodici, mom timu koji radi sa mnom i svim ostalim ljudima koji su verovali u mene. Ovaj uspeh posvećujem njima - rekao je naš atletičar.

Sjajni Novosađanin je u subotu obarao lične rekorde iz discipline u disciplinu – 60 m istrčao je za 6,91 sekundu, u dalj je skočio 7,55 metara, kuglu je bacio 14,12 metara, dok je u skoku uvis ostvario 208 centimetara.

Najbolji je bio Holanđanin Elko Sintnikolas sa 6.372 boda, dok je srebro pripalo Kevinu Majeru iz Francuske sa 6.297 bodova.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA