NBA CIRKUS: Radmanović za sekund zaradi više nego Džordan za minut?!

U ovoj sezoni Radmanović po minutu zarađuje 20.454 zelenih novčanica, dok je Majkl Džordan na vrhuncu svoje karijere zarađivao po 10.372 dolara za minut igre

  • 2

Srpski košarkaški internacionalac Vladimir Radmanović (32) ostvario je svoj san. Radman je ovog leta zaigrao za Čikago Bulse, nekadašnje višestruke šampione NBA lige, a što je još bitnije, zarađuje mnogo više od legende ovog tima Majkla Džordana u njegovo vreme, prenosi portal nbaserbia.com

Iako ove sezone više gleda saigrače kako igraju i klima glavom kada oni naprave nešto dobro, njegov izlet na parket košta Čikago neverovatnih 341 dolar po sekundi.

SKUPLJI OD "LETEĆEG MAJKLA"

Koliko je zasad skupoceno vreme bivšeg igrača Crvene zvezde najbolje govori podatak da on trenutno za svaki sekund igre uzima duplo više od Majkla Džordana u njeogovim najsjajnijim danima.

Gledajući najuspešniju sezonu Majkla Džordana, kada je 1998. godine predvodio Bulse do titule i kada je po sezoni zarađivao rekordnih 33.000.000 dolara, jasno se vidi da je Džordan prosečno na terenu povodio 38,8 minuta. Matematika kaže da je sekund "Letećeg" na terenu, u godini kada je postao i do sada ostao najplaćeniji sportista svih vremena, koštao Čikago "samo" 173 dolara. Duplo manje nego Radmanov!

Naravno, Džordan je svoj novac zarađivao ostavljajući mnogo više znoja na parketu, pošto je odigrao sve 82 utakmice u sezoni.

Radmanović je pao u drugi plan ove sezone. On svoje mesto ima rezervisano na klupi za rezeve, šansu dobija na kašičicu, a o tome najbolje svedoči podatak da je od mogućih 57 utakmica odigrao samo 18. A na tih 18 utakmica igrao je samo 3,7 minuta po susretu.

 

BOLJE DA IGRAM KAD NEMAM ŠTA DA RADIM

U dosadašnjih 57 utakmica svog tima, on je ubacio samo 18 poena i svakako da ima najlošiju sezonu od kada je otputovao na drugu stranu Atlantika.

- Teško je, ali nikada u ovoj ligi ne smeš da razmišljaš na taj način da nećeš igrati. Uvek misliš šta je tvom timu potrebno, ideš na treninge svakog dana, ostaješ u formi, to je tvoj posao - rekao je Radmanović, i dodao:

- Nemam šta pametnije da radim, pa mi je bolje da igram... Još uživam i pokušaću da igram koliko god mogu. Naravno, moram da ostanem zdrav. Na sreću, do sada sam uspevao da se sačuvam od povreda, ali i da igram u odličnim timovima kod sjajnih trenera - poručio je srpski košarkaš.

Pre dolaska u Čikago, Vladimir Radmanović potpisao je ugovor koji mu garanuje čak 1.350.000 dolara po sezoni. Kada se ta cifra podeli sa brojem minuta koje on provede u igri, ispadne da sada svakog minuta zaradi po 20.454 dolara. To je opet duplo manje od Džordana, koji je zarađivao 10.372 dolara po minutu na parketu.

Ukoliko se njegova uloga u klubu bitno ne promeni i ne bude postao nosilac tima, u šta je zaista teško verovati, prostom računicom dobija se da će za svaki sekund Radmanovića na terenu uprava Čikaga morati da izdvoji neverovatnih 341 dolar.

(Telegraf.rs / Izvor: nbaserbia.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G-Man

    4. mart 2013 | 01:09

    Pa kad je Radman duplo bolji... ;))))

  • Bracala

    4. mart 2013 | 10:19

    Iz teksta ispadne da je Jordan zaradjivao 33.000.000 po sezoni a Radman 1.350.000, sto je 27 puta vise, pa kakav je onda ovo tekst? Po novinaru, ako igra manje vise zaradjuje. Kakav car.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA