BRUKA: Dudašu plene opremu, a on donosi medalje Srbiji!

Samo 10 dana nakon što su klubu AK "Vojvodina" u kojem trenira uzeli opremu zbog duga, srpski višebojac iz inata osvojio bronzanu medalju za Srbiju

  • 2

Bronza iz inata! Samo 10 dana nakon što su mu zaplenili opremu za trening, srpski desetobojac Mihail Dudaš pokazao je svoj inat i osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u dvorani u Geteborgu!!

Dudaš je do najvećeg uspeha svoje karijere došao sa osvojenih 6.099 bodova u višeboju, odnosno samo 273 manje od evropskog šampiona Elka Sintnikolasa iz Holandije.

Tuđom greškom, srpski olimpijac je nekoliko dana pre drugog po redu najvažnijeg takmičenja ove sezone ostao bez opreme za pripreme. Tada su atletskom klubu Vojvodina, u kojem trenira, zaplenili opremu sudski izvršitelji na ime duga od 165.000 evra, koji je nastao u vreme održavanja juniorskog EP 2009.

Sudski izvršitelj je, između ostalog, odneo veliki sunđer koji se koristi za skokove sa motkom, zatim sunđer za skok uvis, a to su discipline u kojima je Dudaš nastupao na EP, što znači da nije imao na čemu da trenira.

Osim toga, prilikom zaplene opreme, kamion sudskih izvršitelja koji je "ušao" na atletsku tartan stazu "Karađorđa" nesmotreno je prešao preko aluminijumskog poklopca "zalivenog" tartanom na stazi za zalet za skok s motkom i potpuno ga uništio, pa je sada neupotrebljiv.

Ali sve to Mihaila Dudaša nije omelo da u Geteborgu pokaže svoj kvalitet i dođe do još jedne medalje za Srbiju.

Međutim, ostaje pitanje dokle će se naša država tako loše odnositi prema vrhunskim asovima. Dokle će dozvoljavati da treniraju u lošim uslovima, da nemaju za ishranu, suplemente, a da zauzvrat od njih očekuje medalje.

Sada će se po ko zna koji put utrkivati ko će se pre slikati sa našim šampionima kako bi popravili imidž u javnosti, ali se niko neće ponuditi da pomogne. Dok će oni i dalje iz "blata" osvajati medalje za našu državu.

(D. Stojmenović)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • veteran

    4. mart 2013 | 15:27

    Nije ni cudo kada predju u drugu drzavu,ovde mogu da ostanu praznih dzepova I puni utisaka.

  • Nemanja Avramovic

    4. mart 2013 | 20:33

    SRBIJO STIDI SE !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA