DEBAKL: Očajnom Janku samo dva gema!

Drugom reketu Srbije protiv Letonca Ernesta Gulbisa baš ništa nije polazilo za rukom, pa se od Mastersa u Indijan Velsu oprostio već u drugom kolu

  • 1

Drugi reket Srbije Janko Tipsarević doživeo je katastrofalan poraz na Mastersu u Indijan Velsu. On je osvojio samo dva gema protiv Ernestsa Gulbisa.

Letonac je za samo 50 minuta deklasirao Tipsarevića 6:2, 6:0. Gulbis će u sledećoj rundi igrati protiv Andreasa Sepija.

Janko se brzo iznervirao u prvom setu, nekoliko puta je lomio reket, a nakon dve propuštene brejk šanse na 2:5, potpuno se predao. U nastavku meča nije uspeo da vrati koncentraciju, pa se njegova kriza igre i rezultata dodatno produbila.

Tokom noći Ana Ivanović plasirala se u treću rundu u ženskoj konkurenciji, dok su se od turnira dublova oprostili Nenad Zimonjić i Viktor Troicki.

Teniseri su perfektno servirali u prva tri gema, pa su bez izgubljenih poena osvajali svoje servise. U četvrtom gemu Tipsarević je pao, napravio dve nekarakteristične greške, pa je Gulbis stigao do brejka za 3:1.

Usledilo je još nekoliko grešaka Tipsarevića, koji je potpuno izgubio strpljenje, dva puta je lomio reket, a Gulbis to maksimalno iskoristio i poveo 5:2. Janko je dobro počeo sledeći gem, ali je u nastavku igrao previše opušteno, pa je Letonac dobio prvi set 6:2.

Nije se ništa promenilo na startu drugog seta, Tipsarević je loše servirao, ubacio tek jedan od četiri servisa, što Letonac koristi i pun samopouzdanja lako osvaja poene za 3:0. Tu je i definitivno bio kraj za Tipsarevića, potpuno razbijen nije imao ideju protiv Gulbisa koji bez izgubljenog poena stiže do novog brejka.

Letonac je lako osvajio preostala dva gema i tako stigao do druge pobede u četvrtom duelu sa Tipsarevićem, prve od 2008. godine.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA