Fudbaler AEK-a pozdravio navijače u nacističkom stilu, suspendovan iz svih nacionalnih selekcija! (FOTO) (VIDEO)

Dvadesetogodišnji Giorgos Katidis nije imao pojma šta je uradio dok je proslavljao gol. "Mrzim fašizam. Ne bih to uradio da sam znao da taj gest nešto znači", napisao je Grk na svom Tviter profilu kada je uvideo koliku je prašinu podigao u javnosti

  • 2

Vezista AEK-a Giorgos Katidis izazvao je burne reakcije političara, saigrača, sportsita i navijača zbog nacističkog pozdrava, kada je proslavljao gol na utakmici grčke Superlige.

Čelnici Fudbalskog saveza Grčke brzo su reagovali, kaznivši Katidisa doživotnom zabranom igranja u svim nacionalnim selekcijama.

Iz AEK-a još nema reakcija na ovu kaznu, a treba reći da je Katidis ne tako davno bio kapiten juniorske reprezentacije. Ako Savez istraje u svojoj odluci mladi fudbaler nikada više neće nositi dres Grčke.

Katidis je postigao gol na utakmici protiv Verije u subotu u 84. minutu za pobedu 2:1 i potom je pozdravio navijače nacističkim gestom. Na jednoj od fotografija sa utakmice vidi se njegov saigrač Brazilac Rodžer Gereiro kako stoji u neverici zbog onoga što Grk u tom trenutku  radi.

Dvadesetogodišnji fudbaler je potom dokazao svoje neznanje, jer je, verovatno kada je shvatio šta je uradio, na svom Tviter profilu napisao da mrzi fašizam.

- Mrzim fašizam. Ne bih to uradio da sam znao da taj gest nešto znači. Svestan sam posledica i više to nikada neću uraditi - napisao je Katidis.

Trener AEK-a Evald Linen, inače Nemac, izjavio je da njegov fudbaler nema pojma o politici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skvrle

    26. jun 2018 | 19:53

    Moze da igra za svajcarsku

  • Rafael Vitez Boban

    17. mart 2013 | 22:25

    Onda si glup ka panj ali zna ai prika dobro sta je to moja cer od 3 godine zna sta je to..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA