Mitrović i Luka za novu titulu Partizana! (VIDEO)

"Crno-beli" nisu blistali protiv OFK Beograda, ali i ono što su prikazali bilo je dovoljno za pobedu 2:0 i 11 bodova prednosti nad Crvenom zvezdom

  • 0

Poslednji meč nekompletnog 19. kola Jelen superlige odigrao se prema očekivanjima. Partizan nije briljirao protiv OFK Beograda, ali i ono što je pokazao bilo je dovoljno za pobedu 2:0 i 11 bodova prednosti nad Crvenom zvezdom, koja je poražena u Nišu, pa se može reći da je šampionat rešen.

Prvo poluvreme donelo je uspavanku, vredne pomena su prilike Ivanovića za OFK, kada je golman Stojković izašao iz šesnaesterca i otklonio opasnost u devetom minutu, i šansa Ješića, koji je u 28. minutu prevario Lazevskog, ali njegov pokušaj blokirali su odbrambeni igrači Partizana.

"Crno-beli" su čekali na pravu šansu do 44. miuta, a ta je bila kolosalna. Miljković je izbegao ofsajd zamku, našao se sam pred golmanom Lukačem, a onda je dva puta mlako šutirao.

"Crno-beli" su u drugom poluvremenu krenuli energičnije i rezultat je brzo stigao. Mitrović je iskoristio katastrofalnu grešku Zdjelara, koji mu je dodao loptu, i prodor i dribling po levoj strani krunisao je preciznim šutem za 1:0 u 49. minutu.

Nešto kasnije "romantičari" su zapretili, ali Ivanović nije iskoristio smušenost defanzivaca srpskog šampiona, šutiravši loše pored gola.

U 60. minutu na scenu su stupila pojačanja iz zimskog prelaznog roka. Nikola Kojić centrirao je s leve strane, a Predrag Luka poslao je glavom loptu u mrežu, i to je bilo 2:0 za Partizan.

Umalo da OFK Beograd odmah uzvrati, Škrbić je iz blizine uputio šut glavom, ali je Vladimir Stojković bio dobro postavljen i odbranio je taj pokušaj.

Potom je meč krenuo mirnijim tokom, Jojić je u 64. minutu zamenio kapitena Ilića, koji se žalio na povređu još u početku, ali je izdržao sat vremena na terenu.

Ni Partizan ni OFK nisu mnogo "grizli" u poslednjih dvadesetak minuta, "crno-beli" zadovljni postignutim, a "romantičari" bez vere da nešto mogu da promene.

PARTIZAN - OFK BEOGRAD 2:0

(Mitrović 49, Luka 60)

Stadion: Partizana. Gledalaca : 7.700. Sudija: Novica Anđelovski.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Lazevski, Pajović, Ivanov - Smiljanić - Brašanac, Luka (od 89. Eliomar), Ilić (od 46. Jojić) - Kojić, Mitrović (od 73. Šćepović). Trener: Vladimir Vermezović

OFK BEOGRAD: Lukač - Petković, Gašić, Adžić, Vasiljević - Nikolić, Ješić (od 75. Čavrić) - Pavlovski (od 64. Batioha), Zdjelar, Ivanović - Škrbić (od 71. Jovanović). Trener: Zoran Milinković

TABELA: Partizan 49, Crvena zvezda 38, Vojvodina 35 (-1), Jagodina 32 (-1), Rad 28 (-1), Sloboda 28 (-1), Javor 27, Spartak 24 (-1), Radnički Niš 24, OFK Beograd 22, Novi Pazar22, Hajduk 19, BSK 18, Donji Srem 17 (-1), Radnički Kragujevac 16, Smederevo 9.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA