SA PINTO NOVI TRENER ZVEZDE! Upravni odbor odmah reagovao

Posle nekoliko loših rezultata Aleksandar Janković sporazumno je raskinuo ugovor sa svojim klubom, a Upravni odbor potvrdio je da je Portugalac novi šef stručnog štaba Crvene zvezde

  • 8

Aleksandar Janković je dva puta preživeo brodolom posle Upravnog odbora, ali treći put nije!

Prethodna dva puta Janković je imao podršku predsednika Dragana Džajića, ali je sada, posle poraza od Radničkog u Nišu (2:1) i ogromnog zaostatka za Partizanom (11 bodova), sporazumno raskinuo ugovor, pa će ga na klupi zameniti jedan od najvećih kandidata od prethodna dva puta Rikardo Sa Pinto!

Spominjali su se Milovan Rajevac, Simo Krunić Goran Đorović, ali će pod "pritiskom" i željom sportskog direktora Zorana Stojadinovića na klupu sesti Portugalac.

Upravni odbor počeo je u 18 sati i tada je definitivno odlučeno da će Janković sporazumno raskinuti ugovor sa svojim voljenim klubom, pa klub iz Ljutice Bogdana, na osnovu takvog scenarija, neće morati da mu isplati sve ostale plate koje mu sleduju ugovorom, već će to odraditi dogovorom.

Rikardo Sa Pinto je bivši fudbaler Salgeiroša, Sportinga, Sosijedada, belgijskog Standarda i reprezentativac Portugala za koji je upisao 45 nastupa. Kao trener je do sada vodio samo dva tima i to, u sezoni 2010/11 bio je pomoćnik u Leiriji, dok je 2012. godine bio šef struke Sportinga.

Na klupu prvog tima prekomandovan je direktno iz omladinaca prošle zime, pa je već u maju potpisao dvogodišnji ugovor, ali je ostao samo do oktobra, kada je napustio klub posle poraza od Videotona (0:3) u Ligi Evrope.

To može možda biti negativna stvar, ali ako bude dobar trener, bar upola kakav je igrač bio, Zvezda može mnogo da dobije.

On će već u utorak stići u Beograd kako bi dogovorio saradnju sa čelnicima kluba u Ljutice Bogdana, a potom i bio predstavljen srpskoj javnosti. Detalji saradnje Portugalca i "crveno-belih" biće naknadno saopšteni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bracala

    18. mart 2013 | 19:44

    A kako ce da ga plate, kada nemaju leba da jedu i zasto bi on dobio novac a bilo ko drugi iz kluba ne, ukljucujuci i cistacice. Sramota, klub treba da trenira neko postojeci iz sportskog odseka istog, pa makar to bio i trener omladinaca koji radi za smesne pare. Pa kada se klub izvuce iz govana onda neka dovode strane trenere i igrace. Lopovsko-menadzerska posla.

  • vlada

    18. mart 2013 | 19:38

    Rajevac ili Petkovic kakav Pinto bre

  • vlada

    18. mart 2013 | 22:07

    Samo da pusti brkove pljunuti Kristic :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA