BBC: Hrvati pevali fašističke pesme, a utakmica nije prekinuta!

Britanski javni servis konstatovao je da je utakmica Hrvatska-Srbija prošla uz jako obezbeđenje i u neprijateljskoj atmosferi, kao i da su bili primetni rasistički ispadi hrvatskih navijača u Zagrebu

  • 14

Veliki broj svetskih medija posvetio je dosta prostora utakmici fudbalera Hrvatske i Srbije, a britanski javni servis i jedna od najpoznatijih TV mreža Bi-Bi-Si konstatovao je da utakmica nije prekinuta zbog rasističkih ispada navijača koji su uzvikivali "Ubij Srbina".

Bi-Bi-Si je naveo da je utakmica na "Maksimiru" prošla uz jako obezbeđenje i u neprijateljskoj atmosferi i da su bili primetni rasistički ispadi hrvatskih navijača, koji su sa tribina uzvikivali "Ubij Srbina", pogotovo na zagrevanju igrača i u uvodnim minutima meča.

Reporter Bi-Bi-Sija piše da je uprkos pozivima hrvatskih fudbalskih zvaničnika na poštovanje gostiju, domaća publika pevala fašističke pesme iz 40-ih godina.

- Iako je policija najavila da će u takvim slučajevima prekinuti utakmicu, to se ipak nije dogodilo - navodi Bi-Bi-Si, i na kraju zaključuje da "uprkos skandalu, UEFA može da bude zadovoljna jer je utakmica prošla bez nasilnih incidenata".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dkirimac

    24. mart 2013 | 11:13

    Naravno da su pevali,to su kreteni lizali bi supkove nemcima samo da im se uvuku. Nemacki konjusari eto sta su oni.

  • Hrvoje

    24. mart 2013 | 16:08

    Englezi još nisu preboljeli <b>21.11.2007.</b> Nikad ni neće. :D :D :D

  • Laufer

    24. mart 2013 | 10:50

    Srbi su pjevali i palili zatstavu u Banjaluci. Zasto to niko ne objavu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA