ŠKOTSKI NAVIJAČI U KILTOVIMA OKUPIRALI BEOGRAD: Srbe volimo više od Hrvata! (FOTO)

Beograd je danas preplavljen navijačima ostrvske zemlje koji u suknjama prkose hladnom vremenu. Rakija im je jaka, drže se piva, dolaze sa svih strana, a sutrašnja utakmica ih skoro i ne zanima...

  • 11

Oko 1.200 škotskih navijača od subote je u Srbiji. Prva destinacija im je Beograd, a dan pre utakmice koju sutra u Novom Sadu igraju njihovi miljenici i reprezentacija Srbije i dalje ne napuštaju naš glavni grad.

Rezultat kvalifikacionog meča najmanje ih interesuje, pošto su "digli ruke od Brazila", ali zato hvale srpsku kuhinju, rakiju koja "diže" i one male ćevape - "ma ono dobro meso koje ne možemo da izgovorimo".

Danas ih Beograđani sreću maltene na svakom ćošku u gradu. U kafićima, pabovima, na ulicama... Nije ih ni teško uočiti kad je većina njih u suknjama, popularnim kiltovima, jednim od glavnih obeležja škotske kulture.

- Nismo imali organizovan dolazak i svi smo uspeli da dođemo do ulaznica na različite načine - kaže jedan od navijača koji dolazi iz Madervela, i dodaje da su svima preporučili da izbegavaju popularna mesta i lokale:

- Ma, kako da ne popijem pivo gde ja hoću?! Istina, rekli su nam da se ne eksponiramo, ali kako je to moguće kada ja nosim suknju i dres Škotske?

- Nikakvih problema nismo imali. Apsolutno nikakvih, a mogu da kažem da je gostoprimstvo bolje nego kada smo, recimo, bili u Hrvatskoj. Srbe volimo više od Hrvata - dodaje nasmejani momak koji je iz nepoznatog razloga sam, s koferom u ruci, u centru grada tražio da mu objasnimo put do agencije "Plavi, plavi".

- Ja sam iz Edinburga i prvi put sam u Srbiji. Drugar mi je bio u Beogradu kada je Crvena zvezda igrala sa Rendžersom i pričao mi je da nije bilo prijatno. Ja sam ovde od subote i sve je OK. O hrani i piću neću, pošto je suludo da kažem da nije dobro i jeftino, ali moram da spomenem da mi nije prijatno samo zbog vetra.

Zašto? Pitamo laički...

- Zato što sam u kiltu! Da nema vetra ne bi bilo problema, pošto je u Škotskoj sada slična temperatura.

Dobro, ali vi kilt ne nosite svaki dan.

- I to je tačno - priča jedan od navijača Aberdina, koji je u Srbiju stigao s Kipra, gde živi.

- Meni je hladno i kada ne duva vetar - dodaje kroz smeh i odmah nam postavlja pitanje kako će biti u Novom Sadu.

Kako je realno da navijači Srbije i Škotske Svetsko prvenstvo u fudbalu odgledaju iz fotelja, kažemo da se nadamo "prijateljskoj utakmici"...

- Hm, mislim da ćemo izgubiti. Potpisao bih sada nerešeno... Škotska nema dobar tim, jer se trenutno vrši smena generacije.

I selektor Srbije neuspeh objašnjava podmlađivanjem, prekidamo ga.

- Ne znam, ali znam da u Škotskoj mi protiv vas nismo igrali dobro, već ste vi bili veoma loši!

Zanimljivo je da navijača Rendžersa (čija je fenomenalna poruka za vikend obišla internet svet) i Seltika kao i da nema, pošto su nam svi pričali o "lokal patriotizmu" i simpatisanju Madervela, Aberdina, Sent Mirena, Damfermlajna...

O utakmici Srbija-Škotska? Ma, koga to još interesuje...

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krole

    25. mart 2013 | 16:19

    Nadam se da se nece naci neka budala u gradu da ih gadja ili verbalno napadne.

  • Славиша

    25. mart 2013 | 16:29

    Само да не налете на ове наше хулигане и осрамоте целу земљу и народ!!!

  • Nislija

    25. mart 2013 | 17:37

    Hrvati ni sami sebe nevole,a kamo li njih neko da voli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA