TRENER ZVEZDE: Ja sam Sa Pintu, a ne Sa Pinto!

Lekcija iz portugalskog jezika novinarima pretočena u apel kako da pravilno pišu i izgovaraju ime trenera Crvene zvezde. "Niko mi neće sastavljati tim", jasno poručio Portugalac na "Marakani" pred meč sa Radničkim iz Kragujevca

  • 0

Poslednji put ćemo napisati Portugalac na klupi Crvene zvezde Sa Pinto. Od danas, na insistiranje stručnjaka na klupi, posle održane lekcije iz akcentovanja portugalskog, svi u Srbiji bi trebalo da  znaju da se njegovo prezime Sa Pinto čita Sa Pintu!

Na konferenciji za medije uoči Rikardovog debija protiv Radničkog iz Kragujevca rečeno je da će problemi sa finansijama koje klub ima s Aleksandrom Jankovićem biti rešeni do kraja dana, što znači da će Portugalac biti na klupi pred nekoliko hiljada navijača na "Marakani".

- Nadam se 4.000. golu Zvezde - rekao je Sa Pintu.

Trener Portugalaca je bio vrlo nasmejan i raspoložen na konferenciji za medije, gde nije nasedao na "cake" novinara kako bi otkrio sastav za sutrašnju utakmicu. Istakao je da zna kako će se odvijati sutrašnji meč.

- Očekujem pobedu, ali respektujem protivnika. Želim da igrači pokažu želju, agresiju i kvalitet sa treninga. Od Radničkog očekujem da se brani, čeka na naše greške i vreba nas iz kontranapada i prekida. Spremni smo na sve jer imamo dovoljno samopouzdanja.

NIKO DA MU SE NE MEŠA U POSAO!

Sa Pintu još ne poznaje dovoljno tim, jer se tek kompletirao zbog okupljanja reprezentacija. Ali...  ono što sledi u izjavi verovatno će ostaviti veliki trag i na navijače Crvene zvezde. Jasno i glasno je rekao da ne želi mešanje u tim, a da apsolutno svi igrači u crveno-belom kreću od nule.

- Idem korak po korak. Ekipa je tek kompletirana zbog reprezentativnih utakmica i još ne znam sve igrače. Što više utakmica bude odigravano, ekipa će se uigravati onako kako očekujem.

- Svi počinju od nule i neću da mi se iko meša u posao! Ne zanima me da li igrač ima 18 ili 30 godina, na počeku ili isteku ugovora, svi počinju od nule i za odluke o tome ja snosim odgovornost.

Ne baš kao stih "delija" u pesmi igračima: "Od tebe tražim samo da kao lav se boriš", ali Sa Pintu je nešto slično iskoristio da poruči igračima pred meč kojim će se predstaviti beogradskoj publici.

- Od njih samo tražim da nastupe srčano, da veruju u sebe jer imaju kvalitet i moraju da uživaju u fudbalu!

Što se zdravstvenog biltena tiče, Zvezda da će na Radnički bez Petkovića, koji nije 100 odsto spreman, dok se Jovanović vratio sa povredom. Kasalica takođe ima problem sa povredom, koji bi trebalo da se reši narednih dana, tako da Crnogorac sigurno neće igrati protiv Kragujevčana, kao ni Reljić.

- Svi koji sutra budu igrali moraju da znaju da im je pružena šansa koju treba da iskoriste. I ja znam kao neko ko je 16 godina bio profesionalni igrač da nikad nije lako kad si na klupi - rekao je Portuglac, dodajući tajnovito da za meč u subotu ima u planu igrače za koje misli da će da pobede.

- Naravno da znam ko će početi meč. Gledao sam razne snimke, ali je teško da govorim podrobnije o igračima jer će mi trebati još vremena da ih upoznam. Prvi utisci su jako dobri. Ima puno dobrih stvari što je uradio prethodni trener za koje želim da takve i ostanu. Nisam trener koji će da insistira samo na stvarima koje ja hoću, jer želim da osetim igrače.

ŽAO MI JE  ZBOG DIMITRIJEVIĆA

Portuglaski stručnjak neće uvrstiti u ekipu Miloša Dimitrijevića, koji je tražio raskid ugovora.

- Sviđa mi se takav igrač, on je profesionalac i dobra osoba, inteligentan momak koji razume igru, ali je stvorio takvu situaciju koju sam ovde zatekao. Neću moći da ga iskoristim sutra, ali ćemo pokušati da nađemo najbolje rešenje za njega i klub.

Verovatno najveću krizu koja je ikad vladala na "Marakani" imao je priliku da oseti i Sa Pintu.

- Znam šta pišu novine, osećam to i kada sretnem ljude na ulici, iako sam imao malo vremena da šetam gradom. Svi očekuju da krenemo tim pobedničkim putem. Igrači su već pripremljeni, znaju da se nose sa tim, kao i ja. Ekipa bi trebalo da bude smirena i da uživa u fudbalu - zaključio je Portugalac.

MILIJAŠ: NE SMEMO DA IZNEVERIMO NAVIJAČE

Kapiten "crveno-belih" Nenad Milijaš najavio je da će sa saigračima pružiti maksimum posle lošeg rezultata.

- Očekuje nas teška i jaka utakmica na našem terenu. Jedva čekamo da počne i da posle loših rezultata i promene trenera odigramo dobro i vratimo samopuzdanje. Daćemo sve od sebe da pobedimo, svaki novi meč je dokazivanje i siguran sam da ćemo dokazati da vredimo i do kraja prvenstva odigrati kako treba.

- Znam uvek šta da očekujem od navijača, biće dosta ljudi sutra čije poverenje više ne smemo da izneverimo. Želja igrača sigurno neće nedostajati  - rekao je kapiten Milijaš.

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA